Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Gazele de șist, pe masa Comitetului Regiunilor de la Bruxelles, după reacțiile negative venite (și) din Timiș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Unul dintre cele mai importante subiecte dezbătute marți, 8 octombrie 2013, în plenul Comitetului Regiunilor ce a avut loc în clădirea Jozsef Antall din cadrul Parlamentului European de la Bruxelles.

Reacțiile negative pe care le-au avut, printre alții, și locuitorii județului Timiș, referitoare la exploatarea gazelor de șist, a avut ecou până în Belgia, fiind contestată la nivel european. Pe ordinea de zi a sesiunii plenare a Comitetului Regiunilor s-a aflat un proiect de aviz pe tema aceasta, proiect pentru care au fost depuse 65 de amendamente.

Potrivit acestui proiect, autoritățile locale (respectiv regionale, acolo unde este cazul) vor avea competențe în a exclude zonele sensibile la potențiale activități de explorare sau exploatare și vor avea autonomie într-o eventuală decizie de interzicere sau de autorizare a exploatării pe raza lor teritorială.

Un alt proiect deosebit de important, de pe aceeași ordine de zi, a fost cel legat de rețelele de telecomunicații, întocmit de primarul comunei Dudeștii Noi, din județul Timiș – Alin Nica – un proiect pe care îl vom aborda pe larg săptămâna aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare