Consiliul Județean Timiș trimite ”emisari” de reprezentare a Banatului la Bruxelles

- Advertisement -

Lansarea va avea loc pe data de 25 aprilie 2015 în cadrul festivalului organizat de comunitatea românească din Belgia, aflat la a 10-a ediție, intitulat ”Festivalul Primăvara Românească la Bruxelles” și având tematica ”Din Transilvania, Crișana, Banat și Maramureș în inima Europei”. La festival vor lua parte artiști, artizani, jurnaliști, oficialități din toată zona și oameni de cultura.

Județul Timiș va fi reprezentat printr-o delegație formată de Consiliul Județean Timiș care cuprinde trei consilieri județeni, Mihai Ritivoiu, Marina Rodica Radu, Ion Davițoiu, maestrul caricaturist Ștefan Popa Popa’s și mesterul olar Marin Bărbos. CJ Timiș va organiza un stand de prezentare a peșterii Românești și a concertului Filarmonicii Banatul. În cadrul festivalului se va organiza și un stand de prezentare a Cramei Petrovaselo, din zona regiunii viticole Recaș.

Pe lângă delegația de oficialități a CJ Timiș, la lansarea Delegația Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului va fi prezent deputatul PSD de Timiș, Cătălin Tiuch și președintele PES activists Timiș, Alexandru Iovescu.

”Zona de Vest a României are un potențial cultural, turistic și economic care trebuie fructificat. O reprezentare directă pe lângă Uniunea Europeană va permite acestor regiuni să fie mai bine cunoscute de către instituțiile europene și va crea premisele pentru o mai bună promovare, dar și fructificare a oportunităților oferite de apartenența la Uniunea Europeană. Un exemplu de astfel de oportunități sunt fondurile europene, o parte dintre acestea fiind accesibile direct de la Bruxelles. De altfel, în acest sens am lansat deja portalul GranturiEuropene.ro, care îi ghidează pe cei interesați către obținerea acestor finanțări. Alături de colegul Emilian Pavel am inițiat acest proiect, însă nu suntem singurii susținători din partea României. Ne dorim o largă susținere și îi invităm pe toți cei preocupați de interesele zonei să se alăture proiectului”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu.

Cei doi inițiatori susțin că, după modelul regiunilor din Spania, al provinciilor din Polonia sau al landurilor din Germania care au o reprezentare directă la nivelul instituțiilor europene, la fel și nou înființata Delegație își propune să promoveze oportunitățile oferite de zona Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului.

Delegația va organiza periodic la Bruxelles, considerată adesea „capitala Europei”, evenimente și conferințe în cadrul instituțiilor europene, va promova brand-uri locale și va susține inițiative locale în domeniul cultural, turistic sau economic.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare