Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateDoi medici timișoreni susțin un curs internațional de specializare în chirurgia artroscopică...

Doi medici timișoreni susțin un curs internațional de specializare în chirurgia artroscopică a articulației umărului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul intitulat ”AAOS-Romania Comprehensive Shoulder Course” este creditat de Colegiul Medicilor din România şi are două segmente. Prima parte este destinată tehnicilor avansate de rezolvare artoscopica a patologiei articulației umărului, în cadrul căruia vor fi pregătiți patru tineri specialiști din România şi Serbia. Al doilea segment este destinat însușirilor noțiunilor de bază în chirurgia umărului, în cadrul căruia pe lângă baza teoretică participanții vor avea posibilitatea să-şi testeze aptitudinile practice pe modele artificiale de umăr respectiv să urmărească intervenții chirurgicale în timp real (”live surgery”) efectuate de instructori în cadrul celor două clinici de ortopedie.

Lectorii invitaţi sunt nume de prestigiu în chirurgia umărului: prof. dr. Guido Marra, șeful programului de umăr al Universităţii Northwestern din Chicago şi dr. William Stetson, preşedintele Comitetului de programe internaţionale al AAOS.

Evenimentul se bucură de un interes imens din partea tinerilor specialişti şi rezidenţi interesați de diagnosticul şi tratamentul artroscopic al patologiei articulației umărului. A fost limitat la 80 de participanţi din principalele centre universitare ale ţării precum şi internaționali, până în prezent confirmând prezența la curs ortopezi din 5 ţări.

Organizatorii acestui curs sunt prof. dr. Radu Prejbeanu – șeful Clinicii I Ortopedie și prof. dr. Jenel Pătrașcu – șeful Clinicii II Ortopedie, din cadrul SCJU Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Exclusiv! Un cadru medical, suspect de COVID-19, dezvăluie haosul din Spitalul Județean Timișoara

Așa cum era de așteptat, datorită unor măsuri sanitare luate cu întârziere și a...

Cu depozitele pline in fotografii, Spitalul Judetean Timisoara distribuie angajaților doar câte doua masti chirurgicale și doar pe semnătură!

In timp ce, în România, numărul cadrelor medicale, infectate cu Covid-19, creste de la...

Spitalul Militar din Timişoara este gazda primului transplant de ligamente de când unitatea a fost acreditată

Ligamentele care urmează să fie transplantate vor fi aduse de la Banca de Ţesuturi...