Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

UE schimbă foaia! Țigările: avertismente mai mari, arome interzise, reguli pentru cele electronice

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
4.8 ° C
6.2 °
3.4 °
86 %
3.1kmh
75 %
joi
9 °
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
8 °
lun
2 °

„Știm că nu adulții, ci copiii încep să fumeze. Și contrar tendinței descrescătoare din cele mai multe state membre în rândul adulților, Organizația Mondială a Sănătății prezintă date care arată tendințe crescătoare îngrijorătoare în unele din statele noastre membre, în rândul tinerilor fumători”, a spus raportorul Linda McAvan (S&D, UK). „Trebuie să oprim companiile să țintească tinerii cu produse înșelătoare și trebuie să fim siguri că pachetele de țigări au avertismente eficiente. În Canada, avertismente mari pictografice au fost introduse în 2001 și numărul fumătorilor tineri s-a înjumătățit”, a adăugat deputata.

Avertizările privind sănătatea: două treimi din pachet, față-verso

Conform prevederilor actuale, avertismentele de sănătate acoperă cel puțin 30% din fața pachetului și 40% din verso. Deputații vor să mărească suprafața la 65%. Numele ar trebui să apară în partea de jos pachetului.

Pachetele de mai puțin de 20 de țigări ar trebui interzise. Pe de altă parte, deputații au respins cererile de interzicere a țigărilor slim.

Țigările electronice

Țigările electronice ar trebui reglementate, dar nu ca produse medicinale, dacă nu sunt prezentate ca având proprietăți curative sau preventive. Cele care nu afirmă că au astfel de proprietăți trebuie să conțină maximum 30mg/ml nicotină, trebuie să fie însoțite de avertismente privind sănătatea și nu trebuie comercializate către minori sub 18 ani. Producătorii și importatorii ar trebui, de asemenea, să depună la autoritățile competente o listă a ingredientelor pe care acestea le conțin. Țigările electronice ar trebui, de asemenea, să facă obiectul acelorași restricții privind reclamele ca și produsele din tutun.

Aditivii enumerați, aromele interzise

Deputații se opun utilizării aditivilor și aromelor în produsele din tutun care ar putea să le facă mai atractive datorită unui gust caracteristic. Aditivii esențiali pentru a produce tutunul, cum ar fi zahărul, ar putea fi autorizați, ca de altfel și alte substanțe enumerate explicit, în concentrațiile menționate. Pentru a obține autorizația pentru un aditiv, producătorii ar putea fi obligați să facă o cerere la Comisia Europeană.

Combaterea comerțului ilicit

Pentru a reduce numărul produselor de tutun ilegale de pe piață, statele membre ar trebui să garanteze că pachetele individuale și ambalajul de transport sunt identificate cu un semn care permite urmărirea lor, spun deputații.

700.000 de morți pe an, în UE

Doisprezece ani după ce directiva anuală a intrat în vigoare, fumatul rămâne principala cauză de deces care ar putea fi prevenită, aproximativ 700 000 de decese fiind înregistrate anual. De-a lungul anilor, măsurile luate pentru a descuraja fumatul au ajutat la diminuarea proporției de cetățeni UE care fumează de la 40% în UE 15 în 2002 la 28% în UE 27 în 2012.

Ce urmează?

Raportorul McAvan a primit un mandat de negociere pentru un acord în primă lectură cu miniștri UE. Acest mandat a fost aprobat cu 630 de voturi la 43 și 14 abțineri.

Odată ce legislația este aprobată de Consiliu și de Parlament, statele membre au la dispoziție 18 luni pentru a transpune directiva în legislația națională, îde la data intrării în vigoare, trei ani pentru prevederile privind aditivii și opt ani pentru prevederile privind mentolul. Produsele din tutun care nu respectă directiva vor fi tolerate pe piață 2 ani, iar țigările electronice 3 ani, se arată într-un document emis de Parlamentul European.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare