3 milioane de euro, bani de la UE, pentru tratamentul bolnavilor de cancer din vestul țării. Proiectul câștigat de Oncogen

- Advertisement -

Veşti bune pentru bolnavii de cancer din vestul ţării, dar şi pentru rudele acestora. Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului (Oncogen) a câștigat un proiect transfrontalier România – Serbia, cu buget de 12 milioane de euro, care are ca scop perfecționarea diagnosticului și planului terapeutic în tumorile maligne.

Nu mai puţin de 3 din cele 12 milioane de euro vor ajunge la Timişoara, în vreme ce alte 2.5 milioane vor merge la Spitalul Judeţean din Reşiţa. În cadrul proiectului personalul medical va va beneficia de instructaj pentru aparatura care va veni şi de traininguri în străinătate.
.
“Ne propunem să facem un diagnostic foarte bun al pacienților cu cancer. Asta va însemna că probele pacienților cu cancer cărora ne adresăm vor fi trimise la Oncogen, unde vor fi efectuate proceduri de medicină de precizie, secvențiere. Vor veni toate probele aici, noi le vom face acest diagnostic de precizie, urmând ca pe baza acestui diagnostic să se elaboreze și planul terapeutic. De asemenea, noi ne-am propus să concepem, împreună cu anumite companii care se ocupă cu crearea de astfel de lucruri, un soft de integrare a tuturor datelor referitoare la pacientul respectiv, care să includă toată informațiile, de la anatomie patologică, de la clinică, de la ceea ce facem noi, diagnostic de precizie, soft-ul acesta să integreze toți parametrii despre pacient și să elaboreze planul terapeutic”, a declarat Florina Bojin, medic cercetător în cadrul Oncogen. Amintim că centrul a fost construit între anii 2010-2015, printr-un proiect cu finanţare europeană în valoarea de 54.389.610 lei. În cadrul centrului muncesc nu mai puţin de 40 de specialişti care încearcă să găsească un leac pentru cancer sau terapii care să uşureze suferinţa bolnavilor.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare