Talentatul profesor dr. Virgil Paunescu a scos România din amorțeală cu trilogia “vaccinul minune”

Face ce face și, periodic, o data la cel mult 30 de zile, prof. dr. Virgil Păunescu, coordonator al disciplinei de imunologie din cadrul UMF Timișoara și director al “Oncogen”, singurul centru de terapii genetice din România, reușește sa șocheze o țara întreaga.
Bine, subiectul este mereu același, doar ca scenariul este diferit, în funcție de anotimp și de fazele lunii: vaccinul anti-covid, pe care toată lumea îl curtează sau dorește sa-l fure, dar, de fapt, nimeni nu îl vrea!

Conspirația forțelor nevăzute, dacă e sa o luam cronologic, a debutat în momentul în care, în urma cu câteva luni, prof. dr. Virgil Păunescu și-a anunțat candidatura pentru funcția de rector al UMF Timișoara.

Și nu oricum, ci într-un stil, deja, consacrat. Cu surle și trâmbițe, cadrul didactic a anunțat: “Eu sunt un om al planurilor mari și concrete. Principala mea misiune, ca rector, va fi atragerea a cel puţin 100.000.000 de euro pentru UMF Timișoara. Este un moment prielnic, deoarece Bucureștiul, care este principalul nostru competitor, nu mai este eligibil pentru aceste fonduri europene, întrucât a depășit nivelul de trai mediu în Uniunea Europeană. 75 la sută din acești bani ar trebui repartizați către sectorul clinic, pentru dotarea cu aparatură de specialitate, învățământ de calitate și asistența medicală, iar 25 la sută, către sectorul paraclinic, unde să fie folosiți pentru dezvoltarea antreprenorială și sprijinirea sectorului clinic, precum și pentru creșterea salariilor personalului implicat în aceste proiecte”.

Evident, conducta europeană cu sutele de milioane de euro, care urma sa sa se spargă chiar în curtea instituției de învățământ superior, nu a fost suficienta, așa ca dr Virgil Păunescu a plusat, la masa verde și, cu lacrimi în ochi și cu mâna la inima, a anunțat și “majorarea veniturilor angajaților UMF cu 30%”.

Și campania electorală, pentru desemnarea unui nou rector al UMF Timișoara, a continuat căci Virgil Păunescu a apăsat toate pedalele posibile, în speranța că se va propulsa în scaunul mult visat. A profitat, în cel mai interesant mod cu putință, de apariția coronavirusului în China pentru a-și promova imaginea. S-a cerut pe la televiziuni și a anunțat că el și echipa lui de la Oncogen au dezvoltat deja un vaccin împotriva Covid-19.

Deși nu văzuseră vreo mostră a virusului, nici nu studiaseră nimic, dar, minune mare, dezvoltaseră un vaccin. In final, rezultatul scrutinului de la UMF Timișoara a fost unul previzibil: savantul de renume mondial, Virgil Păunescu, nu a primit votul de încredere al colegilor săi, ieșind pe locul al treilea cu nici 100 de voturi dintr-un total de circa 700. Semn ca istoricul personajului a contat mai mult decât promovarea!

Hoții și vardiștii

Povestea continua abrupt și, după înfrângerea usturătoare de la UMF Timișoara, dr Paunescu anunța, din nou, la mijlocul lunii martie, ca are vaccinul împotriva Covid-19. Mass-media preia pe nerăsuflate textul de pe Facebook publicat de eminentul imunolog: “O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi începem testele!”.

Bineînțeles, dr Păunescu nu explica populației și omite sa spună ca vaccinul nu este echivalent cu leacul, ci e pur și simplu un termen medical, folosit în cercetare. Adică, pana la proba contrarie, după teste pe animale și oameni, un fel de apa chioara!

Imediat după acest episod, ca sa mărească suspansul și sa întărească credibilitatea descoperirii secolului, cadrul didactic al UMF Timișoara acuza chinezii ca i-au furat cercetările de la “Oncogen”:

Noi nu am protejat informațiile, pentru ca ei (NN-chinezii) să le poată folosi în orice moment în care consideră că le sunt utile. Surpriza a fost că noi am descoperit acum, de curând, în data de 3 martie, la o lună după ce noi am publicat aceste rezultate și după ce am avut discuțiile cu reprezentanții Ambasadei, un articol aproape identic publicat de un grup de cercetători chinezi. Ceea ce ne-a deranjat este că toată tehnologia înșirată acolo este identică cu ceea ce publicasem noi. Noi nu am avut pretenții privind dreptul de proprietate intelectuală, dar colectivul din China și-a rezervat dreptul de proprietate asupra întregii cercetări”. 

După aceste acuzații de furt intelectual, rulate în toată media românească, Ambasada Chinei de la București a ieșit cu o poziție publica. Pe scurt, i-a scos din cap prof. dr. Virgil Păunescu toți laurii și i-a demontat, în mod diplomatic, toată teoria conspiraționistă!

Practic, șeful catedrei de Imunologie de la UMF Timișoara a fost lăsat în off-side cât o zi de post! Așa ca, după fenta cu chinezii, demnă de un film de spionaj, la câteva zile, dr Păunescu a schimbat din nou placa, încercând sa demonstreze ca vaccinul sau e la mare căutare, nu numai printre comuniști, ci și printre occidentali:

Azi am stat de vorbă cu 3 fonduri de investiții americane care ne-au întrebat în cât timp îl putem produce. Am discutat zilele acestea cu vicepremierul Raluca Turcan, avem nevoie de circa 3 – 3,5 mil de euro pentru testarea și producția în faza 3. Am făcut o cerere alaltăieri către ministrul Sănătății”.

Măsuri disperate

Ca sa recapitulam: dr Păunescu a anunțat, cu fiecare ocazie pe care a avut-o, ca a descoperit vaccinul împotriva covid-19. Nu spune ca vaccinul nu e vaccin, pana nu e testat și omologat! A lăsat mereu sa se înțeleagă ca are leacul!

Apare, mai apoi, bătălia între bine și rău: pe de-o parte chinezii, care i-au furat cercetările, pe de alta parte americanii, care se bat sa-i cumpere patentul! Pe tușă, statul roman, prin Raluca Turcan! Ieri, a apărut o noua varianta, la fel de halucinanta ca toate celelalte, enumerate mai sus. Semn ca, pana la urma, nu a fost niciun fel de interes vizavi de “vaccinul minune” și nici coada de investitori, la intrare la “Oncogen”.

Așadar, în disperare de cauza prof. dr. Virgil Păunescu, a luat o decizie radicală. Motivul declarat a fost ca centrul de imunoterapii genetice “nu a fost contactat de autoritățile competente ale statului român, deși Oncogen este singurul din țară care are în testare un vaccin (lucru confirmat și de Organizația Mondială a Sănătății)”.

Cu alte cuvinte, Virgil Păunescu și-a dat seama că trebuie să ia o decizie neobișnuită, oarecum, după modelul Cataramă, dar în antiteza:

Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la Oncogen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare, pe data de 14 aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin. Am recurs la această acțiune perfect legală din două motive principale. În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun”.

Evident, când circul a escaladat, în același stil caracteristic și manipulator, dr Păunescu a nuanțat…autovaccinarea, lăsând sa se înțeleagă, într-o intervenție televizata la Digi TV ca, în fapt, înțepătura de ac a constat în… picături intranazale:

Ne-am gândit sa îl facem cât mai simplu posibil. Se administrează sub forma de aerosol sau de picături. Eu mi-am administrat picături intranazale într-o soluție de vitamina A. Am făcut acest gest pentru ca ne-am împotmolit, pe de o parte cu cercetările din lipsa de fonduri, pe de alta parte pentru ca eu oricum sunt investigatorul principal în acest subiect și sunt cel mai, sa zic asa, nu îndreptățit, dar cel mai potrivit sa observ”.

Comisie de anchetă

In plină isterie, cauzată ca urmare a declarației șocante, făcute de prof. dr Virgil Păunescu, Spitalul Județean Timișoara a reacționat, prin intervenția publica a managerului unității, Raul Pătrașcu:

Din nefericire, Spitalul Județean, din a cărui structura face parte centrul oncogenic, nu a fost informat, nici oficial, nici neoficial despre acest proiect de cercetare și despre aceasta intenție a domnului profesor. Noi credem în capacitatea intelectuala a dansului, însă vom demara o ancheta interna pentru a verifica în ce condiții s-a făcut aceasta cercetare, dacă s-a injectat sau nu domnul profesor, pentru ca acum avem doar declarația dansului. Când este vorba de administrarea de substanțe pe om trebuie notificata conducerea spitalului, iar consiliul de etica al unității, trebuie sa își dea acordul. Pentru un cercetător nu pedeapsa administrativa ar fi cea care ar conta, ci pierderea credibilității experimentale. Tot progresul ar fi declarat nul. Asta ar fi cel mai mare insucces…”.

Oricum, pana la concluzia anchetei interne, demarată de SCJUT, la solicitarea Ministerului Sănătății, un lucru trebuie lămurit cu celeritate: era sau nu prof dr Virgil Păunescu, sănătos din punct de vedere clinic sau urma vreun tratament, atunci când a decis sa se autovaccineze sau, ma rog, sa-și dea cu picături în nas, într-o soluție de vitamina A?

O întrebare la care, având în vedere drepturile pacienților in România, numai prof dr Virgil Păunescu poate sa răspundă! Și, fără doar și poate, managerul SCJUT, Raul Pătrașcu, împreună cu prof dr Virgil Păunescu, șeful catedrei de Imunologie din cadrul UMF Timișoara și director “Oncogen”, sunt obligați sa lămurească și adâncul mister pentru care, deși “avem vaccinul”, nimeni pe planeta asta, în afara de medicul timișorean, nu a văzut investitori, nici măcar din Togo sau Burkina Faso.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img