Maine este ultima zi de inscriere la Festivalul Copiilor, organizat la Timisoara

- Advertisement -
Peste 1.200 de concurenți din întreaga țară, dar și din Republica Moldova, s-au înscris până acum la !Festivalul Copiilor”, festival-concurs online, ce se desfășoară pe secțiuni (folclor, muzică ușoară, dans și arte vizuale), prin postări în cele trei grupuri constituite.
Postări se mai pot face până mâine, 20 mai, numele câștigătorilor urmând a se comunica public pe data de 1 iunie 2020 într-o sesiune live pe pagina de Facebook Evenimente Primăria Timișoara, moderator fiind Florin Mihoc.

Premii vor acorda și TVR Timișoara, Radio Timișoara, Casa Etno, Uniunea Artiștilor Plastici ”Romul Ladea” și Violette Boutique des Fleurs.

Jurizarea va fi extrem de dificilă având în vedere numărul mare de participanți și este asigurată de personalități ale vieții culturale: Muzică populară: Prof.dr. Deian Galetin, dirijor al Ansamblului ”Timișul”, Prof. Nicolae Baniciu, coordonator Ansamblul Timișul jr, Daniela Băcilă, doctor în muzică, realizator emisiuni de folclor Radio Timișoara, Andreea Voica, interpret reprezentativ al Banatului, Carmen Popovici-Dumbravă, interpret reprezentativ al Banatului, profesor de canto.

Muzică ușoară: Dragoș Moldovan, artist timișorean, câștigătorul concursului ”Vocea României” 2019, Oana Vincu, artist timișorean, fosta componentă a trupei de succes ”Genius”, profesor de canto, Maria Hojda, licențiată a Universității de Muzică din București, finalista în anul 2014 a concursului ”Vocea României”, componentă a trupei Tm Groove, Gabriela Ingrid Nicolaescu, artist, profesor al Liceului de Muzică din Timișoara, Marc Antoniu, artist, membru al Corului ”Ion Românu” al Filarmonicii Banatul din Timișoara, profesor de canto.

Arte vizuale: Prof Gabriela Muscan, doctor în design, profesor, Domolki Ladislau, inspector actor pentru activități extrașcolare recreative în cadrul Inspectoratului Școlar Timiș, artist plastic membru al Asociației ”Romul Ladea”, Remus Rotaru, artist, prodecan al Facultății de Arte din Timișoara. Dans: Toma Frentescu, coregraf, Ansamblul ”Timișul”, Maria Dudău, coregraf Ansamblul ”Timișul”, artist balet, Roxana Lucaciu, campioană mondială și europeană, secțiunea standard, Andra Păcurar și Alex Miculescu, campioni naționali, secțiunea latino, Anca Copos, Zicoane Sebastian, campioni mondiali și europeni.

”Considerăm că scopul organizării acestui festival a fost atins și anume antrenarea copiilor și tinerilor în activități ce permit dezvoltarea abilităților artistice, în condițiile generate de starea de urgență instituită la nivel național, promovarea orașului Timișoara și a evenimentelor culturale locale, la nivel național, prin interacțiune cu paginile administrate de Primăria Timișoara, dar și a artiștilor Timișoarei, inclusiv prin includerea acestora în comisiile de jurizare, conturarea unor grupuri de relaționare la nivel național între profesori, părinți și copii cu aptitudini similar, dar și dezvoltarea relațiilor cu partenerii din țară și din comunitățile de români din străinătate în vederea creionării Festivalului Copiilor, la Timișoara, în anul 2021”, transmit organizatorii.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare