Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Daciana Sârbu acuză: Din cauza Primăriei Timișoara s-au pierdut banii alocați pentru Corpul B al Spitalului de Copii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Daciana Sârbu, soția premierului Victor Ponta, a fost prezentă astăzi la Timișoara în cadrul conferinței de presă PSD. Cu această ocazie, europarlamentarul a ținut să acuze primăria că trage de timp cu privire la demararea licitației pentru construcția Corpului B al Spitalului de Copii și datorită acestei amânări, banii alocați s-au pierdut și trebuie făcut lobby pentru alții.

„Spitalul de copii mă preocupă datorită activităţii mele în comisia de Sănătate. Voiam să amintesc de subiectul acesta pentru că, împreună cu Sorin Grindeanu, am colaborat cu success în anul 2013, dar din păcate nu ştiu din ce motiv autorităţile locale nu şi-au încheiat treaba şi am ajuns în 2014 să o luăm de la început cu strângerea de bani. Sper ca de acestă dată să avem şi rezultate, avem nevoie de acest spital, oamenii şi copii din Timișoara au nevoie de el. Vreau din partea autorităţilor un semnal că s-a încheiat licitaţia şi că sunt gata să primească acei bani şi să nu îi mai piardă ca şi anul trecut”

Declarația Dacianei Sârbu a fost completată de Sorin Grindeanu, deputat PSD. El a amintit că proiectul Spitalului de Copii nu a fost susținut doar de el și de Daciana Sârbu, ci și de cei peste 30.000 de semnatari ai petiției de strângere de fonduri. Grindeau cere primăriei Timișoara să nu mai tegiverseze cu procedurile de începere a licitației.

„Aşa cum ştiţi, am fost alături când am pornit această campanie de strângere de semnături pentru construcţia Corpului B în 2012. Nu doar eu şi Daciana am făcut acest lucru, ci şi peste 30.000 de semnatari ai acelei petiţii de care vă amintiți. Sper totuși să se termine în acest an treburile legate de licitaţie, astfel încât, la prima rectificare, să putem aduce banii înapoi la bugetul local, de la bugetul central. Cred că avem forţa să facem lobby-ul necesar, cu condiţia ca Primăria Timişoara să îşi facă cum trebuie temele. Sper să nu dureze doi ani să facem această licitaţie”

Declarațiile celor doi vin ca o replica după ce luna trecută Dan Diaconul, viceprimarul orașului a declarat că proiectul Corpului B se află într-un calendar normal, întârzierile fiind cauzate doar de vizarea proiectului tehnic, fapt ce nu ține de Primăria Timișoara.

„ Au fost deschise ofertele pentru licitaţia de execuţie a acestui corp, valoarea estimată este de peste 47 milioane lei. Au fost depuse oferte din partea a 11 firme, iar termenul de execuţie este de 24 de luni. Vom avea nevoie de 30 – 45 de zile pentru evaluarea criteriilor de calificare pe de o parte, dar şi a documentaţiei tehnice aferente spitalului de copii, astfel, într-o lună şi jumătate să putem să intrăm în faza finală a licitaţiei. Proiectul se află într-un calendar normal de execuţie, în condiţiile în care, istoric vorbind, luna decembrie 2012 a însemnat pornirea proiectării la acest spital. Asta însemnând studiu de fezabilitate, proiect tehnic etc. De exemplu, DSP a avut modificări la proiect. Ele nu puteau fi realizate mai devreme. Studiul de fezabilitate a fost terminat în aprilie anul trecut. Dar ce durează este proiectul tehnic care trebuia vizat de foarte multe instituţii”, a declarat atunci Diaconu.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=EN_xKgrIX0k&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare