Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Schimbări la PP-DD Timiş după decesul lui Ilie Bertea

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Crişan Teodor Adrian, la Consiliul Judeţean
Luarea unei hotărâri în privinţa celui care va ocupa locul de consilier rămas vacant a fost făcută la solicitarea celor de la CJT. “Nu era momentul, omeneşte vorbind, să trecem la ocuparea locului rămas liber. Ne-a grăbit, însă, corespondenţa înaintată conform procedurilor de Consiliul Judeţean. Astfel că aseară ne-am întrunit pentru a acorda sprijinul politic unuia dintre supleanţii aflaţi pe lista partidului, potrivit prevederilor în vigoare. Luând act de demisiile persoanelor aflate pe locurile 6, 7 şi 8, ne-am oprit la candidatul aflat pe poziţia 9”, spune Diaconu. Locul este ocupat de Crişan Teodor Adrian, inginer, în vârstă de 54 de ani. Acesta a fost votat în unanimitate pentru a ocupa locul rămas vacant în cadrul Consiliului Judeţean Timiş.
În privinţa Organizaţiei Municipale a PPDD, s-a mers pe varianta unui interimat de trei luni. La conducerea organizaţiei a fost numit Florin Zanfir, consilier judeţean şi secretar executiv al Organizaţiei Judeţene. În jurul datei de 15 iunie vor fi organizate alegeri statutare. În privinţa europarlamentarelor, hotărârea va fi luată duminică, la Bucureşti. “Există două posibilitati- fie va candida următorul de pe lista noastră, fie vom susţine un candidat anunţat deja. Având în vedere proximitatea Aradului, de unde va candida doamna preşedinte Simona Man, este posibil să mergem pe varianta susţinerii acesteia” adăugă deputatul.
O propunere de bun simt- grup statuar în Piaţa Bălcescu
Întrebat ce părere are despre votul dat în Consiliul Local în favoarea mutării monumentului “Coloana Fidelităţii” în Piaţa Bălcescu, Diaconu a amintit de scrisoarea deschisă adresată primarului Nicoale Robu, prin care îşi manifestă dezacordul. Mai mult, deputatul timişean a ţinut să remarce că subiectul nu s-a aflat pe ordinea de zi. “Primarul i-a rugat pe consilieri să-şi dea acordul… Cred că s-a votat emoţional, în viteză, ca să nu zic din spirit de turmă. Sper că instituţia prefectului să uzeze de prerogativa legală pe care o are şi să conteste hotărârea consiliului local. Sincer, nu prea îl înţeleg pe domnul Robu… Nu părea, totuşi, atât de intempestiv în reacţii şi atât de impulsiv!”, a afirmat Diaconu. Preşedintele PPDD Timiş a dezvoltat subiectul, venind cu o propunere-surpriza. “Timişoara s-a remarcat de-a lungul timpului şi se promovează ca un model de convieţuire între etnii. Ca un exemplu de multiculturalitate real-functionala, demn de urmat pe întregul continent! Tocmai respectând şi păstrând viu acest caracter al oraşului, le propunem decidenţilor locali soluţia unui grup statuar în Piaţa Bălcescu. Un grup statuar care să reflecte contribuţia fiecăreia dintre cele 17 etnii care trăiesc în Timişoara la istoria, spiritul, dezvoltarea şi renumele urbei noastre şi a Banatului. Din şirul de personalităţi care ar merita o astfel de statuie, poate primul ar fi Carol Telbisz, de la moartea căruia se împlinesc, iată, o sută de ani. Un bulgar destonic, rămas în istoria oraşului drept unul dintre cei mai buni primari…”, propune Diaconu.
Pentru stabilirea unei liste a personalităţilor care ar urma să fie reflectate de grupul statuar, deputatul timişean recomandă dialogul cu reprezentanţii etniilor din Timişoara. Ca argument pragmatic, Adrian Diaconu a ţinut să adauge: “Unele dintre tarile-mama ale etniilor timişorene au reprezentanţi în Parlamentul European. Iar votul acelor europarlamentari va atarna greu în desemnarea Timisoarei drept Capitală Culturală Europeană!”

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=Oy6zNv1KGD4&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare