Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Liviu Dragnea despre lupta împotriva mafiei lemnului: „Soluţia nu e deloc complicată”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Transporturile ilegale de lemn ar putea fi stopate graţie unui amendament făcut de senatorul PSD Timiş Adrian Diaconu la Legea 171/2010 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Diaconu a propus ca toate camioanele care sunt prinse transportând lemn, dar nu au acte care să dovedească faptul că marfa are o proveninenţă legală să fie confiscate. Colegii săi de partid nu par să suţină însă amendamentul pesedistului, care va fi supus la vot în curând în Camera Deputaţilor care este for decizional.

„Să ştiţi că în acest moment cadrul legal poate fi schimbat. Sunt specialişti în acest domeniu care ştiu mai bine decât mine ce poate fi făcut. Probabil că poate fi îmbunătăţit, dar lăcomia şi drujbele şi tot ce înseamnă defrişări nu poate să oprească o lege. Aplicarea legii ţine de oameni şi nu doar cei care au atribuţiuni directe în acest domeniu, ci de fiecare dintre noi. Cadrul legal poate să fie îmbunătăţit, dar aici vă spun că e iar vorba de un efort comun. În Parlament probabil că se va discuta în comisii şi apoi în plen. Nu am spus că nu aplic legea, ci că ţine şi de spiritul civic al fiecăruia dintre noi a stopa acest fenomen. Anul trecut în acest domeniu al industriei lemnului, controale şi tot ce ţine de acest domeniu, controalele au scăzut spre zero şi în domeniul lemnului şi în ceea ce ţine de industria lemnului”, a declarat Sorin Grindeanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat şi el că mafia lemnului este un fenomen extrem de bine pus la punct în România. „Este o mafie a defrişărilor ilgale în România, haideţi să nu ne ascundem după degete. Soluţia nu e deloc complicată. Legislaţia care va fi mult mai dură şi cu determinare mult mai mare din partea autorităţior. Spiritul civic haideţi să nu ne facem că dintr-o dată cei care umblă cu drujbele prin păduri vor avea o revelaţie şi vor arunca drujbele şi vor începe să planteze flori. Şi cred că trebuie să facem şi poliţia pădurilor. Vă spun încă o dată că există o mafie a defrişărilor care a fost construită de oameni care nu sunt proşti, ci de oameni pregătiţi”, a spus social-democratul.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc...

PSD, împotriva inițiativei conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere la locul de muncă

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de...

Reevaluare tovărășească! Cum a ajuns PSD de la ”dușman” la ”adversar”, după trântirea moțiunii de cenzură

De departe, în ultimele două luni, cea mai mare activistă politică, atât în războiul...