AcasăStiriPoliticaO primă victorie pentru deputatul Adrian Diaconu în lupta contra mafiei pădurilor

O primă victorie pentru deputatul Adrian Diaconu în lupta contra mafiei pădurilor

Deputatul Adrian Diaconu a obținut o primă victorie în lupta contra mafiei pădurilor. Propunerea sa, potrivit căreia pot fi confiscate camioanele cu care se realizează transportul fraudulos de materiale lemnoase, a trecut de Senat.

Diaconu a început lupta contra mafiei pădurilor în noiembrie 2015, când a depus un amendament de modificare a legii 171/2010 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în colaborare cu mai mulți parlamentari PSD și UNPR. Conform propunerii sale, „pot fi confiscate mijloacele de transport cu care se realizează transportul fraudulos de material lemnos”, tocmai pentru a descuraja hoții.

Marți, amendamentul a fost adoptat de către Senat, cu 71 de voturi pentru. Potrivit acestuia, cei care sunt prinși cu material lemnos a cărui proveniență nu poate fi demonstrată cu acte, sau pentru care documentația diferă de datele reale, pot rămâne fără bunurile folosite, destinate sau rezultate din săvârșirea contravenției silvice, inclusiv mijlocul de transport cu care s-a realizat transportul fraudulos de material lemnos și/sau retragerea autorizației sau atestatului, după caz. Astfel agentul care constată infracțiunea va putea dispune și reținerea sau confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravențiile silvice, inclusiv confiscarea mijlocului de transport prin care s-a realizat transportul fraudulos de material lemnos, în condițiile legii.

În cazul modificării legislative, Senatul este prima Cameră sesizată, care și-a dat acceptul. Aceasta urmează să fie supusă și votului Camerei Deputaților.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
540CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente