Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăO primă victorie pentru deputatul Adrian Diaconu în lupta contra mafiei pădurilor

O primă victorie pentru deputatul Adrian Diaconu în lupta contra mafiei pădurilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Deputatul Adrian Diaconu a obținut o primă victorie în lupta contra mafiei pădurilor. Propunerea sa, potrivit căreia pot fi confiscate camioanele cu care se realizează transportul fraudulos de materiale lemnoase, a trecut de Senat.

Diaconu a început lupta contra mafiei pădurilor în noiembrie 2015, când a depus un amendament de modificare a legii 171/2010 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în colaborare cu mai mulți parlamentari PSD și UNPR. Conform propunerii sale, „pot fi confiscate mijloacele de transport cu care se realizează transportul fraudulos de material lemnos”, tocmai pentru a descuraja hoții.

Marți, amendamentul a fost adoptat de către Senat, cu 71 de voturi pentru. Potrivit acestuia, cei care sunt prinși cu material lemnos a cărui proveniență nu poate fi demonstrată cu acte, sau pentru care documentația diferă de datele reale, pot rămâne fără bunurile folosite, destinate sau rezultate din săvârșirea contravenției silvice, inclusiv mijlocul de transport cu care s-a realizat transportul fraudulos de material lemnos și/sau retragerea autorizației sau atestatului, după caz. Astfel agentul care constată infracțiunea va putea dispune și reținerea sau confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravențiile silvice, inclusiv confiscarea mijlocului de transport prin care s-a realizat transportul fraudulos de material lemnos, în condițiile legii.

În cazul modificării legislative, Senatul este prima Cameră sesizată, care și-a dat acceptul. Aceasta urmează să fie supusă și votului Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Hoții și vardiștii! IPJ Timiș nu are timp să prindă un hoț minor, care terorizează Timișoara, pentru că e foarte ocupat cu migranții

Povestea de astăzi este despre o femeie curajoasă. O reprezentantă a sexului frumos care,...

Politia Locala Timisoara: ”ATENTIE în aglomeratie! Hotii nu intra in vacanta!”

Poliția Locală din Timișoara atrage atenția asupra faptului că hoții nu intră în concediu...

Tanar prins de politisti, dupa ce a furat bautura pe saturate dintr-un magazin

Avea chef să bea și a crezut că își poate satisface poftele, fără să...