Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Hoții și vardiștii! IPJ Timiș nu are timp să prindă un hoț minor, care terorizează Timișoara, pentru că e foarte ocupat cu migranții

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Povestea de astăzi este despre o femeie curajoasă. O reprezentantă a sexului frumos care, în lipsa unei reacții ferme din partea autorităților statului, a dezvoltat un al nouălea simț: cel de detectiv privat. Și, indiferent cât ar părea de improbabil, Marinela Petrișor, căci acesta este numele eroinei noastre, i-a dat de capăt hoțului care i-a călcat pragul și a lăsat-o fără încasări.

Nu numai că i-a aflat identitatea infractorului, cu ajutorul timișorenilor, în nici 45 de minute, dar i-a făcut și traseul furturilor din ultimele luni, aflând astfel că minorul are un CV de zile mari. Mai mult, că individul vine periodic în orașul de pe Bega, cam 2 zile pe săptămână, când ”muncește” din greu, ca să-și facă ”salariul”.

Totul a început luni, 19 aprilie a.c., undeva în jurul orei 18, când Marinela Petrișor, cosmeticiană la un salon de înfrumusețare, a sesizat că îi lipsesc bani din încasări. Undeva în jur de 680 RON. A pus mâna pe sistemul de supraveghere, s-a așezat comod în scaunul de la recepție și a derulat imaginile video, surprinse de camerele de securitate. Și, după circa 15 minute, a înțeles tot ce s-a întâmplat, iar apoi a sunat la 112 ca să raporteze un furt.

Domnul a intrat încet pe ușa salonului, iar fetele nu l-au auzit. A căutat în geanta mea, apoi în sertar si s-a servit cu banii din încasări. Vreo 680 de lei. Poliția a venit, relative, repede. Au dat din umeri, mi-au spus că speră că mi-am luat gândul că-mi voi recupera banii sau ca voi da de hoț. Mi-au luat doar o declarație scrisă, pe care am dat-o pe o coală alba de hârtie, fără niciun număr de înregistrare. Mi-au zis ca merg până la mașină și revin cu procesul-verbal. Nici in zi de azi nu au mai venit”, povestește Marinela Petrișor.

Păgubita recunoaște că a simțit o oarecare frustrare și neputință dar, la sfatul unei prietene, a decis să acționeze pe cont propriu, făcând o postare pe Facebook cu întâmplarea de pomină, la care a atașat câteva capturi video cu minunatul chip și senzaționala alură a hoțului, care a lăsat-o fără bani. Nu a făcut-o neapărat ca să-și recupereze banii ci ca să ajute poliția în anchetă și, mai mult decât orice, să avertizeze comunitatea că un hoț umblă liber și are un mod aparte de acțiune, la care se adaugă și un tupeu fantastic.

Anunțul de pe Facebook a fost simplu, dar de efect: Poate cineva îl recunoaște. Mă ajutați să-l fac vedetă? Domnul de față a intrat în salon și s-a servit cu toți banii, azi dimineață la 9.22, în Calea Torontalului nr 32, la salon New Beauty Style. In ce lume trăim?!. Cert e că, după nici 45 de minute, gheața s-a spart, iar Marinela Petrișor a aflat, printr-un mesaj, în privat, identitatea hoțului: ”Am realizat că e foarte cunoscut în Timișoara. M-a înfiorat perspectiva și amploarea! Hoțul, S.A, e un minor din Bocșa. Nu e boschetar, ci foarte bine îmbrăcat. Prima data, intră în imobile cu un pretext de a cere bani, dar dacă nu întâlnește pe nimeni în cale, se servește cu bani. La fel a făcut și la fetele de la biroul de contabilitate, care se află chiar sub salonul nostru. De reținut că nu fură acte, nu fură portofele, fură doar bani”.

După acest episod, înarmată cu alte probe, Marinela Petrișor a pus mâna pe telefon și a sunat, din nou, la IPJ Timiș, anunțând că a aflat identitatea hoțului. ”Mi-au spus că o să fiu resunată de colegii dumnealor. Nu m-a căutat nimeni. Eu le-am arătat și imaginile video cu el, dar nu au vrut să le ia și mi-au zis că sunt foarte ocupați cu migranții din Timișoara. Practic, nu am vrut decât să ajut, dar am văzut că nu am cu cine. Așa că, în această situație, am decis că timișorenii trebuie să știe și să se ferească de acest individ extrem de pervers și de periculos”.

Intre timp, Marinela Petrișor a mai aflat de la o altă colegă, cosmetician într-un salon de pe strada Gheorghe Lazar, că și aceștia au trecut prin aceeași experiență, cu același individ și că, la fel, au făcut plângere la IPJ Timiș dar, încă, fără niciun rezultat. Ulterior, tot din comunitate a aflat că același minor, S.A din Bocșa, a mai furat din alte 3 magazine, toate de pe aceeași stradă și că, a încercat schema și la birourile ”Profi”, tot de pe Gh. Lazăr, dar a fost sesizat și fugărit de paznic.

M-a mai sunat un domn de pe strada C. Brâncoveanu, că a pățit, la fel, cu acest individ. S-a uitat pe cameră, când i-a intrat și lui în casă și i-a furat banii.  A plecat în urmărirea lui, l-a prins în Iosefin si l-a paletat de câteva ori. Si-a recuperat suma de bani, după care s-a dus cu el la Politie, i-au luat declarație și i-au dat drumul că e minor și nu au ce-i face”, povestește Marinela Petrișor.

O altă victimă, Mihai Mândruț din comuna Măureni, localitate situate lângă Bocșa (Caraș-Severin, l-a filmat și el pe minorul S.A, în data de 22 februarie a.c., la ora 17.15, când acesta din urmă l-a vizitat… neanunțat: Acest necunoscut a intrat în locuința noastră și a furat din portofelul soției toți banii. Vă rog distribuiți, poate îl recunoaște cineva după semnalmente și aspectul fizic. Anunțați și Poliția imediat. Azi, păgubiții am fost noi, mâine poate fi oricine”.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=rfD4rGxi-XM]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare