ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

VIDEO Autostrada A1, care trece pe lângă Timișoara, a mai ”primit” încă 32 de kilometri: de data aceasta ”cu de toate”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cea dintâi autostradă a României crește de la an la an. A1, autortrada care leagă Timișoara de Vestul Europei, a fost ”alungită” cu încă 32,5 kilometri, tronson aflat între Deva și Orăștie. Această parte de autostradă a fost dată în folosință cu toate utilitățiile și spațiile pentru sevicii funcționale, dar și cu limita de viteză de 130 de km/h, fapt ce o face unică în istoria modernă a României.

Cea mai nouă autostradă din România, este și cea mai veche. Dacă începerea construcției autostrăzii A1, care întră în România pe la vama Cenad și trece prin Timișoara pentru a ajunge la București, a început în 1968, primul tronson fiind filanilzat în 1973 – între capitala României și Pitești, continuarea construcției acestei șosele de mare viteză a continuat abia la începutul anilor 2000. Astfel, din 576 de kilometri cât ar trebui să numere autostrada, aceasta are momentan 213,5 kilometrii ”funcționali”.

Puțin mai mult de jumătate din tronsonul de autostradă Deva – Orăștie a fost deschis circulației în această săptămână, cu o întârziere de aproape patru luni de la data stabilită în contract.

Un șofer s-a gândit să filmeze întreaga porține inaugurată de autorități, iar ce-a ieșit poate fi văzut în clipul de mai sus. Este de remarcat că această porțiune de drum este una, dacă nu singura din perioada post-comunistă, deschisă din prima cu spaţiile de servicii funcţionale, dar şi cu limita de viteză de 130 km/h, nu așa cum se proceda în cazul celorlalte, care erau deschise traficului dar aveau restricție de viteză de 100 km/h și a căror spații de servicii sau descărcări nu au fost finalizate, asemeni tronsonului Timișoara – Arad, porțiune de drum care la numai 15 luni de la inaugurare necesită refacerea stratului de uzură a asfaltului pe întreaga sa suprafață.

Tronsonul Deva –Orăştie, ce măsoară 32,5 kilometri, trebuia finalizat încă de la începutul lunii februarie a acestui an, conform contractului semnat în luna noiembrie a anului 2010 de C.N.A.D.N.R. cu constructorul Strabag – Straco.

La finalul lucrărilor, autostrada urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac, făcând legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Szeged.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore