AcasăStiriSocialProgram la nivel european. Performanţă în afaceri prin implicarea femeii pe funcţii...

Program la nivel european. Performanţă în afaceri prin implicarea femeii pe funcţii de conducere

„GenDiv – Diversitate de gen pe funcţii de conducere prin învăţare şi colaborare” este programul de amploare la nivel european ce continuă proiectul de succes Şcoala Naţională a Femeilor Manager. Proiectul se află în implementare în perioada 1 decembrie 2013 – 30 noiembrie 2015 şi îşi propune să susţină promovarea femeii pe funcţii de conducere şi să conştientizeze bărbaţii aflaţi pe poziţii de top management, asupra importanţei de a valorifica potenţialul femeii în vederea creării unui mediu de lucru mai productiv, mai inovator, mai performant.

Prin intermediul proiectului peste 350 de femei şi 250 de bărbaţi din şapte ţări europene vor fi implicaţi în studiul de cercetare şi peste 100 de persoane din ţările partenere vor beneficia de programe de instruire şi/sau internship pentru creşterea performanţei în afaceri.

Importanţa proiectului la nivel european este susţinută de o nouă Directivă inclusă în Strategia Europa 2020 care stabileşte un obiectiv de 40% pentru reprezentativitatea femeilor la nivelul conducerii companiilor. Această Directivă a apărut în urma publicării unor studii care arată că femeile ocupă în medie 13,7% (2012) funcţii de conducere la nivelul celor mai mari companii din Statele Membre ale Uniunii Europene.

În zilele de 17 – 18 ianuarie 2014 are loc prima întâlnire de lucru a partenerilor la Timişoara. În incinta Hotelului La Residenza (str. Independenţei, nr. 14) Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România va coordona sesiunile de lucru cu partenerii săi, organizaţii reprezentative la nivel european în domeniu din Spania, Italia, Lituania, Austria, Germania şi Cipru.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Învăţare pe toată durata vieţii, Sub-programul GRUNDTVIG GMP având o valoare totală eligibilă de aproximativ 400.000 de euro.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente