Ca-n filme! Poliţiştii de frontieră de la Cruceni au făcut uz de armă pentru reţinerea unui şofer „fals” de 19 ani

- Advertisement -

Joi, 15 ianuarie 2014, în jurul orei 14:00, poliţiştii de frontieră de la Cruceni au desfăşurat o acţiune de supraveghere în zona de competenţă, observând în apropierea frontierei, pe comunicaţia D.N. 59 B, la intrarea în localitatea Uivar, un autoturism „ARO” al cărui şofer a întors brusc la vederea echipajului oamenilor legii, încercând să se sustragă un eventual control.

Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustico-luminoase din dotarea autospecialei de serviciu.

Şoferul ARO-ului a ignorat toate semnalele poliţiştilor şi în momentul în care autoturismul său a fost blocat de autospeciala poliţiştiilor de frontieră, a acroşat intenţionat maşina oamenilor legii, avariind uşor partea dreaptă spate.

După impact, maşina de teren fabricată în România şi-a schimbat direcţia de deplasare, a intrat pe câmp şi, după aproximativ 500 metri, şoferul a coborât şi a început să fugă spre localitate. Poliţiştii au trecut la urmărirea acestuia pe jos, efectuându-se somaţiile de voce legale, însă bărbatul nu s-a supus nici de această dată. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase, conform prevederilor legale, două focuri de armă în plan vertical.

Abia atunci tânărul a cedat şi a fost imobilizat, după care a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei Poliţiei de Frontieră Cruceni pentru verificări. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre Nicolae B., în vârstă de 19 ani, din judeţul Timiş. S-a mai stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, autoutilitara marca „ARO” este radiată din circulaţie din anul 2011, iar plăcuţele de înmatriculare aplicate pe masina sa aparţin de fapt unei motociclete.

Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare şi conducerea pe drumurile publice a unui mijloc de transport fără a poseda permis de conducere corespunzător. Cercetările sunt continuate în cauză la final urmând a fi luate măsurile legale.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img