Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o versiune beta a unei aplicaţii on-line destinata monitorizarii traficului prin punctele de trecere a frontierei.

Această aplicație poate fi accesata de pe orice calculator sau terminal mobil (smartphone, tableta, etc) cu acces la internet, pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic care tranzitează punctele de frontieră rutiere existente la graniţă, în perioadele în care se prefigurează creşteri ale valorilor de trafic.

Aplicația folosește modulul de navigație furnizat de Google Maps și, accesând tabul ”direcție de mers”, se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic cât mai scăzute.

În meniul principal al aplicației, utilizatorul are posibilitatea de a vizualiza valorile timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei în două variante, în funcție de direcție, pe sensul de intrare sau pe cel de ieșire din România.

Media timpilor de așteptare este ”vopsită” cu verde pentru perioade de până la 20 de minute, cu galben între 20 și 60 de minute și cu roșu unde timpul de așteptare la coadă depășete 60 minute.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor, din punct de vedere al tranzitului, doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Vezi AICI cum funcționează aplicația!

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.