ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Moş Crăciun nu a adus daruri leului

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Creşterea cererii de valută a împins în sus mediile principalelor monede, cu excepţia celei americane. Cursul euro a crescut de la 4,5105 la 4,5297 lei, la finalul perioadei analizate, egalând astfel maximul ultimelor 22 de luni, care a mai fost atins în 11 decembrie. Pe parcursul şedinţei, euro a depăşit pragul de de 4,53 lei, după care cotaţiile au coborât spre 4,52 lei, semn că investitorii din piaţa locală au încă vii în minte precedentele intervenţii ale BNR când euro s-a aflat în preajma nivelului amintit.

Raportul euro/leu se va menţine în ultima săptămână a lui 2015 în culoarul desenat la începutul lunii, 4,48 – 4,53 lei, el fiind influenţat mai mult de cererea comercială de valută, în condiţiile în care volumele de pe pieţele internaţionale s-au redus consistent înainte de vacanţa finalului de an şi nu sunt aşteptate date economice fundamentale care să influenţeze poziţiile investitorilor. Eventualele atacuri speculative pot fi contracarate cu uşurinţă de către BNR, care are la dispoziţie şi cele două miliarde de euro împrumutate de Finanţe la finalul lui octombrie, prin vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa la zece ani, în valoare de 1,25 miliarde de euro, şi obligaţiuni pe 20 de ani în sumă de 750 milioane euro. De asemenea, îm cursul anului trecut, Finanţele au atras pe piaţa internă fonduri în valoare de 38,6 miliarde lei, cu 16% mai puţin faţă de anul anterior.

Cursul dolarului american, care a atins, în 3 decembrie, maximul istoric de 4,2220 lei, a scăzut în 22 decembrie la 4,1299 lei, iar la finalul perioadei media a fost stabilită la 4,1331 lei.

Media monedei elveţiene, care a fluctuat pe pieţele internaţionale între 1,077 şi 1,085 franci/euro, a urcat la finalul perioadei analizate la 4,1918 lei, nou maxim al ultimelor cinci luni.

Fluctuaţiile perechii euro/dolar au fost minime, 1,0848 – 1,0970 dolari, cotaţia de la finalul săptămânii fiind de 1,0964 dolari. Faţă de finalul lui 2014, scăderea euro este de circa 11%, iar cei de la Goldman Sachs estimează o depreciere de 14%, până la finalul lui 2017, în concoranţă cu diferenţialul de politică monetară care există între BCE şi Fed, după ce banca centrală americană a majorat dobânda la jumătatea acestei luni, pentru orima dată după aproape zece ani.

Euro este fragilizat de injecţiile de lichiditate ale BCE, care se ridică lunar, începând cu martie, la 60 miliarde euro, iar programul va continua cel puţin până în martie 2017.

*Analiza cuprinde perioada 21 – 24 decembrie

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore