Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cincisprezece migranti prinsi in zona de frontiera Oravita

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au depistat în zona de competenţă cincisprezece cetăţeni straini, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia.

În noaptea de 13/14.03.2020, în jurul orei 00.30, la nivelul I.T.P.F. Timisoara a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră Oravița-Caraş Severin, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe Drumul Județean 581, în localitatea Goruia.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către municipiul Timișoara. Șoferii mașinilor nu au oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care imediat s-a pornit în urmărirea lor, fiind solicitat sprijin de la celelalte echipaje din zonă.

Autoturismele s-au îndreptat spre străzi lăturalnice din localitatea Goruia, iar pentru oprirea lor a venit în sprijin un echipaj mix format din polițiști de frontieră si polițiști din cadrul Poliţiei Băile Herculane.

În urma acțiunii, cele două autoturisme au fost oprite la marginea localităţii Goruia, iar în interiorul acestora se aflau cincisprezece persoane, dintre care trei femei, doi copii și zece bărbați.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt  cetățeni din Irak, Siria și Iran, adulții au vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani, iar copii cu vârsta de 11, respectiv 12 ani.

Cei în cauză au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări, totodată poliţiştii de frontieră au extins verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate  și a întregii activități infracționale, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecerea ilegala a frontierei de stat„, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

foto:arhiva

1 COMENTARIU

  1. Bietii oameni. Dupa ce au trecut prin foc si razboaie, au crezut ca au ajuns si ei in rai. Nu e usor. In urma cu 15 ani erau pline padurile europei de romani care visau la Anglia sau Irlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul PSD Alfred Simonis, dezamăgit de majoritatea parlamentarilor de Timiș

În urmă cu circa o lună de zile, imediat după măcelul de la Gara...

Nu mor caii când vor câinii! O mie de motive pentru care Dominic Fritz are dreptate în problema migranților din Timișoara

Mereu a fost nevoie să moară cineva, ca statul român să reacționeze. Fără victime,...

Timișoara lui Dominic Fritz, un hub în care migranții s-au măcelărit în plină zi

De luni bune, Timișoara a devenit o placă turnantă pentru valurile de migranți, care...