Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Sfatul unui medic din WUHAN despre COVID 19

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Iată sfatul unui medic aflat în WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS

Dacă îți curge nasul și ai secreții galben verzui nu înseamnă că ești infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată fără nasul curgător. Acesta este cel mai simplu mod de a identifica. Vă rugăm să spuneți prietenilor dvs. că dacă știți mai multe despre cunoștințe medicale, veți avea mai multă conștientizare a identificării și prevenirii. Virusul COVID 19 nu este rezistent la căldură și va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade. Prin urmare, bea mai multe ceaiuri fierbinți. Puteți spune prietenilor și rudelor dvs. să bea mai multă apă caldă pentru a o preveni sau să stea la soare. A bea apă caldă este eficient pentru toți virușii. Încercați să nu beți APĂ RECE!

Sfatul medicului despre coronavirus:

Are o dimensiune destul de mare (celula are aproximativ 400-500 nm  (nanometru) , astfel încât orice mască normală (nu doar caracteristica N95) ar trebui să o poată filtra. Când virusul cade pe suprafața metalului, acesta va trăi cel puțin 12 ore.  Așa că amintiți-vă, dacă intrați în contact cu orice suprafață metalică, spălați-vă bine pe mâini cu săpun!. Virusul poate rămâne activ pe țesătură timp de 6-12 ore. Detergentul normal pentru rufe ar trebui să omoare virusul. Pentru îmbrăcămintea de iarnă, care nu necesită spălare zilnică, se poate scoate la soare pentru a ucide virusul.

Despre simptomele pneumoniei cauzate de Coronavirus:

Va infecta mai întâi gâtul, astfel încât gâtul va avea senzația de durere uscată, care va dura 3 până la 4 zile. Apoi virusul se va amesteca în lichidul nazal și va picura în trahee și va intra în plămâni, provocând pneumonie. Acest proces va dura 5 până la 6 zile. Cu pneumonia, apar febră mare și dificultăți în respirație. Congestia nazală nu este ca cea normală.  Vei simți de parcă te-ai înecat în apă. Este foarte important să solicitați asistență medicală imediată dacă simți asta.

Despre prevenire:

Cel mai obișnuit mod de a te infecta este prin atingerea lucrurilor în public, deci trebuie să te speli pe mâini frecvent. Virusul poate trăi doar pe mâini timp de 5-10 minute, dar se pot întâmpla foarte multe în acele 5-10 minute (vă puteți freca ochii sau puteți alege nasul în mod nedorit). În afară de spălarea pe mâini frecvent, puteți face gargara cu diverse soluții pentru gargarisme pe care le puteți achiziționa din farmacii, pentru a elimina sau a reduce la minimum germenii în timp ce aceștia sunt încă în gât (înainte de a ajunge în plămâni).

sursa:avantaje.ro foto: bbc.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

S-a dublat numărul cazurilor noi de coronavirus, de la o zi la alta! Timişoara a intrat în zona roşie

Numărul cazurilor noi de coronavirus s-a dublat în 24 de ore! Sunt anunţate astăzi...

A început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, cadrelor medicale de la Spitalul “Victor Babeș” Timișoara

Timp de 5 zile, medicii, asistentele, dar și infirmierele și toți cei care lucrează...

Carantină de noapte, pe tot parcursul săptămânii la Timişoara! Şi magazinele se închid mai devreme

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi şi a decis ca Timișoara,...