Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateA început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, cadrelor medicale de...

A început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, cadrelor medicale de la Spitalul “Victor Babeș” Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timp de 5 zile, medicii, asistentele, dar și infirmierele și toți cei care lucrează în zona administrativă a Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara se pot imuniza cu doza a treia de ser Pfizer. Lor li se vor alătura, angajații Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

În fiecare zi, timp de 3 ore, asistenții medicali din secțiile de Terapie Intensivă și Pneumologie își vor imuniza colegii.

Ieri, în prima zi, au fost vaccinate peste 50 de cadre medicale.

L-am făcut ca să mă protejez. Statisticile arată că, după 6 luni, atât după boală, cât și după vaccin, protecția scade foarte mult. Și, atunci, având în vedere contextul pandemiei, al acestui al 4-lea val, în care contagiozitatea este foarte mare și numărul de cazuri uriaș, există riscul să ne îmbolnăvim. Pentru a crește această protecție, am ales să îmi fac a treia doză”, spune Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase Spitalul de Boli Victor Babeș Timișoara.

M-am vaccinat cu a treia doză. Consider că este foarte important să facem cu toți asta. Noi observam zi de zi, fiind expuși virsului, prin profilul specialității noastre, că vaccinul chiar este eficient. Ne-am și testat, am și venit în contact cu pacienți și cu colegi și eu, cel puțin, nu m-am infectat”, spune Daniel Gipă medic rezident ATI, Spitalul de Boli Infecțioase.

În campania de imunizare care a început în decembrie 2020, peste 95 la sută dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara s-au vaccinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Chimia cu Augusta e frumoasă. La propriu

Cine este Augusta Voichița? O întrebare la care, probabil, se poate răspunde într-o carte....

Carantină de noapte, pe tot parcursul săptămânii la Timişoara! Şi magazinele se închid mai devreme

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi şi a decis ca Timișoara,...

Povești (ne)muritoare! Prof. dr. Virgil Păunescu e convins că ”Oncogen” are vaccinul anticovid, doar că statul român nu l-a găsit în actele contabile

La nivel declarativ, când vine vorba despre vaccinul românesc pentru combaterea SARS-C0V-2, dezvoltat de...