AcasăStiriSanatateA început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, cadrelor medicale de...

A început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, cadrelor medicale de la Spitalul “Victor Babeș” Timișoara

Timp de 5 zile, medicii, asistentele, dar și infirmierele și toți cei care lucrează în zona administrativă a Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara se pot imuniza cu doza a treia de ser Pfizer. Lor li se vor alătura, angajații Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

În fiecare zi, timp de 3 ore, asistenții medicali din secțiile de Terapie Intensivă și Pneumologie își vor imuniza colegii.

Ieri, în prima zi, au fost vaccinate peste 50 de cadre medicale.

L-am făcut ca să mă protejez. Statisticile arată că, după 6 luni, atât după boală, cât și după vaccin, protecția scade foarte mult. Și, atunci, având în vedere contextul pandemiei, al acestui al 4-lea val, în care contagiozitatea este foarte mare și numărul de cazuri uriaș, există riscul să ne îmbolnăvim. Pentru a crește această protecție, am ales să îmi fac a treia doză”, spune Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase Spitalul de Boli Victor Babeș Timișoara.

M-am vaccinat cu a treia doză. Consider că este foarte important să facem cu toți asta. Noi observam zi de zi, fiind expuși virsului, prin profilul specialității noastre, că vaccinul chiar este eficient. Ne-am și testat, am și venit în contact cu pacienți și cu colegi și eu, cel puțin, nu m-am infectat”, spune Daniel Gipă medic rezident ATI, Spitalul de Boli Infecțioase.

În campania de imunizare care a început în decembrie 2020, peste 95 la sută dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara s-au vaccinat.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!
Ioana Danciu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente