Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Jocul cifrelor! Nicolae Robu explică ce vrajă a făcut Dominic Fritz, în Timișoara, ca să scadă numărul îmbolnăvirilor cu Covid-19

- Advertisement -
Să ne aducem aminte! În primul rând că, de fiecare dată, când s-a pus problema despre carantinarea Timișoarei, primarul Dominic Fritz a acuzat cifrele, comunicate de către autorități. Că sunt prea mari, că nu reflectă realitatea și că sistemul de calcul e absolut greșit.

După care, încercând să explice rata mare de infectări, când toată lumea îi cerea măsuri active de luptă împotriva pandemiei, useristul a dat vina pe timișoreni. Că se testează, că anunță autoritățile și că, de aici, numărul mare de bolnavi și cifre de ”scenariul roșu”.

Și Dominic Fritz a continuat cu ”nu sunt locuri pe ATI”, că sistemul sanitar cedează, că medicii sunt surmenați, că ambulanțele nu mai fac față. Lucruri adevărate, de altfel! Doar că a omis să spună că, într-un județ ca Timișul, care la ultimul recensământ din 2019, înregistrase peste 700 mii de locuitori, avea doar 65 de paturi de terapie intensivă.

Unde mai pui că și unitățile de ATI mobile, cele trimise de Raed Arafat, ca sprijin, și care au fost ridicate zilele trecute cu sirenele, nu mai erau funcționale de ceva vreme. Si, chiar și când au funcționat, au avut numai probleme, că doar, nu de nebuni, cei de la ISU au decis să pună pompierii ca să le păzească, să nu ia foc. Planton 24 din 24 de ore!

După decizia de carantinare a Timișoarei și a zonei metropolitane, hotărâre care a intrat în vigoare chiar pe data de 8 martie a.c., Dominic Fritz a salutat măsura. Cu două mâini! În schimb, Alin Nica, președintele CJ Timiș, a hulit-o. Ba chiar a contestat-o, în mod public. Nu o data, ci de zeci de ori! Și, ori de câte ori  a prins momentul, l-a făcut pe aliatul său, Dominic Fritz, ca-n filmele de comando: praf și pulbere. Cârpă de șters pe jos!

Politicianisme ieftine

Timp de săptămâni întregi, Timișoara a fost nevoită să asiste la joaca de-a carantina. Nica urla că măsurile lui Fritz sunt un fel de frecție la picior de lemn – useristul îi întorcea ”serviciul”, acuzându-l că e demagogul de serviciu. Ca la ping-pong! Cu mingi tăiate, la fileu! Nica striga că vrea măsuri active de combatere a pandemiei – Fritz, mai că-l făcea orb! Nica țipa că cifrele nu scad, deci munca lui Fritz e egală cu zero – useristul ieșea și el să ne spună că liberalul minte de îngheață apele. Da, cam așa ceva a fost!

Și, în tot acest timp, în HoReca și ca peste tot, de altfel, era haos! Și, da, cifrele în loc să scadă în lock-down-ul Timișoarei, care l-a făcut atât de fericit pe primarul de pe Bega, au crescut ca Făt-Frumos: într-o zi, cât alții în șapte! Doar Fritz vedea o ameliorare a incidenței și luminița de la capătul tunelului, că-n rest era exact invers. ”Vom vedea rezultatele după 14 zile de carantinare”, zicea Fritz, dar la final numerele nu au fost de partea lui. Nici măcar useriștii, așa cum scriau pe grupurile interne de Facebook, nu l-au mai crezut.

A urmat mai apoi carantinarea și ridicarea carantinei, în nici 24 de ore, două decizii contradictorii, care au uimit populația Timișoarei. Alin Nica, ca și Mircea Geoană, s-a culcat cu victoria obținută în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș și s-a trezit cu succesul lui Dominic Fritz. Mai exact al dr. Raed Arafat care, la sugestia ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, a călcat totul în picioare și i-a întors blidul în cap lui Alin Nica, carantinând Timișoara și ștergându-se în dos cu decizia CJSU Timiș.

Și, zilele trecute, Curtea de Apel București a arătat că Raed Arafat a greșit când a confundat hotărârea CJSU Timiș cu o hârtie igienică. Doar că decizia a venit un pic târziu, chiar la finalul celor ”3 zile negre”. După care, din nou, Timișoara și zona metropolitană, ca la fotbal, au intrat, din nou, în prelungiri, semn că și azi, carantina e în vigoare. Mai mult, s-au mai adăugat și alte restricții, de parcă nu ar fi fost îndeajuns, deja!

Minune useristă

Practic, din 8 martie, suntem aproape în a treia săptămână de lock-down. Și, până azi, cifrele nu au scăzut. Până azi când, sărind la gâtul protestatarilor, care ”au terorizat” Timișoara, Dominic Fritz a văzut, din nou, luminița de la celălalt capăt al tunelului. Nu tot de la același capăt pentru că, data asta, cifrele chiar scăzuseră:

Rata de infectare la Timișoara a început să scadă, iar județul Timiș are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul”.

Ce înseamnă asta? Că Fritz a avut dreptate când a forțat carantinarea Timișoarei. Doar că a greșit calculul cu vreo săptămână. În sensul că cifrele nu au scăzut după 14 zile, ci au început să dea semen de înviorare după 21 de zile. De fapt, și înviorarea asta a lui Fritz, e cu schepsis pentru că, în stil pur politicianist, useristul aruncă-n piață jumătăți de adevăr. Fără să prezinte cauzele!

Noroc cu Nicolae Robu care, de când a fost retrimis la catedră, a devenit un adevărat activist. Postează zi de zi și, acum, vede Timișoara cu alții ochi. Nu așa cum, pe vremuri, îi era prezentată de toți geambașii de care s-a înconjurat, dincolo de zidurile palatului de cleștar. Așa că Robu, chiar dacă pentru unii ar părea frustrat, chipiurile, că nu știe să piardă, de data asta, explică ”manipularea” lui Dominic Fritz, ca la tablă, în fața studenților de la Politehnică.

Detectivul Robu

Milimetric, fostul primar punctează detaliile și ridică misterul asupra ”succesului” anunțat de Dominic Fritz. Nu e nimic complicat. Din contră, Robu susține că incidența a scăzut pentru că, spre deosebire de lunile anterioare, numărul testărilor a scăzut drastic: de la 3065 în 26 martie la 2079 în 27 martie, apoi la 1200 a doua zi și, în final, ca să ajungă, azi, la 391 de teste. Mișto, nu? Pe cale de consecință, explică Nicolae Robu, numărul de îmbolnăviri a scăzut și el, cum, de altfel, era și firesc: de la 172 în 26 martie la 181 în 27 martie, apoi la 131 a doua zi și, în final, azi, la 59. Iată și succesul lui Dominic Fritz, explicat de Nicolae Robu care, de vreo 2 luni, din Pinocchio, nu-l mai slăbește!

Pe bună dreptate pentru că, logic, în procente, însă, după rețeta îmbolnăviți – număr testați, cifrele nu merg în scădere, ci în creștere: de la 5.6% în 26 martie la 8.7% în 27 martie, apoi la 10.9%, a doua zi ca, în final, azi, rezultatul să fie de 15%!!! Adevărul e că nici cifrele nu mai sunt ce erau odată și nici șirul lui Fibonacci nu mai e la îndemâna oricui.

Chiar nu aveți limite, domnilor? În asemenea condiții, putem vorbi de scădere?! Haideți atunci să nu mai testăm deloc și vom obține o scădere și mai mare, maxima posibilă! Până unde mergeți cu sfidarea noastră?! Ce încredere putem noi avea în oameni în stare să facă așa ceva?! Categoric, pentru asemenea fapte, va trebuie să dați socoteală”, conchide Nicolae Robu, nu înainte de a da și sursa cifrelor sale, ca să nu creadă useriștii că a conspirat cu vreo instituție secretă sau că le-a primit de la extratereștrii: Prefectura Timiș!- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

  1. Absolut CORECT punctat, Băiatu! Jumate dintre protestatari erau chelneri și barmanițe cu tatuaje pe gît iar cealaltă erau clienții de la Pariuri și Păcănele… Care-si „terorizează” parintii cu viciul lor. Carantina pe ei i-a lovit dublu:și cu o ABSTINENTA forțată de măsuri

  2. Fantastic cat esti de vigilent, Radule. Nici un cuvintel despre calitatea umana jalnica a majoritatii ..”protestatarilor”. Care ar fi de fapt stirea zilei. Ca-s aia de-i gasesti la pacanele.

    Nu tati. Tot Fritzul e problema. Greseste fantastic cu transparenta aia, asa-i? Lasa ca il expune Robu, nu se lasa pana nu aflam conspiratia lui bil gheit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore