Trei elevi ai Colegiului Național CD Loga din Timișoara reprezintă România în finala europeană a EU Code Week 2021

- Advertisement -
EU Code Week este un proiect complex dedicat tinerilor din țările Uniunii Europene, susținut de o comunitate de specialiști care să îi inspire spre inovație. Acest proiect se adresează în special elevilor de liceu pasionați de tehnologie, comunicare, marketing și cu abilități de muncă în echipă.

În 2021, în România s-au înscris la evenimentul de debut din luna aprilie a acestui an 78 de participanți, mentori, invitați speciali și concurenți. După etapele de selecție, trei echipe s-au calificat și au participat în finala națională organizată online sub forma de hackaton. Concursul a durat 24 de ore și a avut ca temă realizarea unui proiect – aplicație online care să combată știrile false. Toate echipele finaliste au venit cu soluții ”super-bune”, spune Ioana Chiorean, gazda evenimentului și membră a juriului.

Timișoara a fost reprezentată în această competiție de echipa Colegiului Național C.D. Loga, care a și câștigat finala națională, respectiv calificarea la faza europeană.

Echipa este forma din Vlad Pintea, Iulian Rotaru și Ioana Satmari, elevi în clasa a XI-a, specializarea Matematică-Informatică, coordonați de doamna profesoară Renata Boar.

Elevii timișoreni au dezvoltat o extensie gratuită, denumită NoLies, simplu de instalat și utilizat, disponibilă pentru toate browser-ele și toate sistemele de operare. Extensia este adaptată inclusiv pentru uzul persoanelor cu deficiențe de vedere sau al persoanelor dislexice.

Etapa europeană este programată în data de 14 octombrie și se va desfășura online.

Detalii cu privire la eveniment pot fi urmărite pe pagina https://codeweek.eu/ , FB și Instagram.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Polițiștii timișeni acționează pentru creșterea gradului de siguranță în școli, în… vacanță

Conform unei informări trimise de Inspectoratul Județean Timiș, în...

Din aceeași categorie

Categorii Populare