Cristian Bușoi, ”înțeapă” Ministerul Sănătății: ”Să-și asume vina de a nu fi informat populația despre importanța vaccinării”

Date:

”Opoziția crescândă manifestată de părinți față de vaccinare precum și acțiunile desfășurate de diverse organizații non-guvernamentale împotriva vaccinării au prins contur tocmai din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu a desfășurat, la timp, propriile campanii de informare, prin care populația să conștientizeze importanța vaccinării, dar și riscurile privind reapariția unor boli deja eradicate” spune Bușoi, care arată cu degetul tocmai spe ministerul de la București.

Politicianul este de părere că dacă Ministerul Sănătății ia în calcul elaborarea unei legi privind situația imunizărilor, despre care se vorbește că ar putea conține inclusiv sancțiuni, această acțiune demonstrează cât de gravă este situația în care a ajuns România și subliniază incompetența și neputința acestei autorități în momentul de față.

”Medicii români au atras atenţia în repetate rânduri privind necesitatea unei campanii puternice de informare publică și au cerut, totodată, adoptarea unor măsuri care să încurajeze vaccinarea. De asemenea, au atras atenția că, în diverse ocazii, vaccinurile – chiar și cele uzuale – lipsesc. Ce a făcut Ministerul Sănătății până acum? Iar în cazul în care vaccinarea devine obligatorie și vaccinurile lipsesc, cine va fi responsabil?

Solicit Ministerul Sănătății să-și asume public vina de a nu fi informat la timp populația cu privire la importanța vaccinării și să desfășoare cât mai repede o campanie de informare publică privind importanța vaccinării, să adopte de urgență măsuri de facilitare a vaccinării, dar și să rezolve problemele de aprovizionare cu vaccinuri, acolo unde există”, cere Cristian Bușoi, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare