Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateCristian Bușoi, ”înțeapă” Ministerul Sănătății: ”Să-și asume vina de a nu fi...

Cristian Bușoi, ”înțeapă” Ministerul Sănătății: ”Să-și asume vina de a nu fi informat populația despre importanța vaccinării”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Opoziția crescândă manifestată de părinți față de vaccinare precum și acțiunile desfășurate de diverse organizații non-guvernamentale împotriva vaccinării au prins contur tocmai din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu a desfășurat, la timp, propriile campanii de informare, prin care populația să conștientizeze importanța vaccinării, dar și riscurile privind reapariția unor boli deja eradicate” spune Bușoi, care arată cu degetul tocmai spe ministerul de la București.

Politicianul este de părere că dacă Ministerul Sănătății ia în calcul elaborarea unei legi privind situația imunizărilor, despre care se vorbește că ar putea conține inclusiv sancțiuni, această acțiune demonstrează cât de gravă este situația în care a ajuns România și subliniază incompetența și neputința acestei autorități în momentul de față.

”Medicii români au atras atenţia în repetate rânduri privind necesitatea unei campanii puternice de informare publică și au cerut, totodată, adoptarea unor măsuri care să încurajeze vaccinarea. De asemenea, au atras atenția că, în diverse ocazii, vaccinurile – chiar și cele uzuale – lipsesc. Ce a făcut Ministerul Sănătății până acum? Iar în cazul în care vaccinarea devine obligatorie și vaccinurile lipsesc, cine va fi responsabil?

Solicit Ministerul Sănătății să-și asume public vina de a nu fi informat la timp populația cu privire la importanța vaccinării și să desfășoare cât mai repede o campanie de informare publică privind importanța vaccinării, să adopte de urgență măsuri de facilitare a vaccinării, dar și să rezolve problemele de aprovizionare cu vaccinuri, acolo unde există”, cere Cristian Bușoi, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

A început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, cadrelor medicale de la Spitalul “Victor Babeș” Timișoara

Timp de 5 zile, medicii, asistentele, dar și infirmierele și toți cei care lucrează...

James B(l)ond! Concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean Timișoara s-a anulat dar e…SECRET

Anul Domnului – 2021. Dovada vie că, și la 2000 de ani de la...