Politicenii locali au ieșit la vot. Vezi aici toate declarațiile VIDEO

- Advertisement -

Deși ziua alegerilor i-a lăsat rece pe timișoreni, care nu s-au înghesuit la secțiile de votare, politicienii locali au ales să meargă la urnă cât mai de dimineață. Rând pe rând, reprezentanții tuturor partidelor care se întrec pentru un fotoliu din Parlamentul european sau unul de deputat în Parlamentul României au făcut o plimbare până la secția la care sunt arondați.

Nicolae Robu, edilul Timișoarei, a venit însoțit de familia sa și de câțiva membrii importanți din PNL: senatorul Ben-Oni Ardelean, candidatul european Cristian Bușoi și candidatul pentru Colegiul 3, Viorel Coifan.

Edilul a declarat că a votat pentru o mai bună reprezentare a Timișoarei în Parlamentul European:„Am votat pentru cea mai bună reprezentare a Timişoarei în Parlamentul României şi pentru cea mai bună reprezentare a României în Parlamentul European. Sper să văd cât mai mulţi cetăţeni ai Timişoarei la vot, să înţeleagă cât de importante sunt ambele alegeri care se desfăşoară astăzi, în municipiul nostru.”

În final, primarul le-a cerut timișorenilor să iasă la vot în număr cât mai mare: „S-a încercat inducerea ideei că alegerile pentru Parlamentul European nu ar fi destul de importante, și cred că ar fi extreme de păgubos pentru România ca poporul roman să trateze cu superficialitate aceste alegeri. Este essential ca românia să fie reprezentată ct mai bine și cei mai buni oameni care au calitatea de a reprezenta în Parlamentul European.”

Cristian Bușoi, canidat liberal pentru Parlamentul european a ținut să îl secondeze pe Robu: „Am votat pentru buna reprezentare a României și a intereselor României în Parlamentul, European, pentru o listă de candidați care au arătat că au rezultate concrete, că pot fi cu adevărat campioni și în țară și la Parlamentul European.”

Balint Petrescu, candidat PDL pentru Colegiul 3 a fost succinct: „Am demonstrate că pot face ceva în viață și pot face ceva pentru o Românie cât mai curată și mai cinstită”

Adrian Diaconu, președintele PP-DD Timiș și candidat pentru Parlamentul European:

„Astăzi, după calendarul creștin ortodox este duminica orbului, nu avem amintiri foarte bune de la duminica similiară de acum 24 de ani, ținem minte ce a însemnat pentru România aceeași zi de acum 24 de ani. Sperăm ca și azi să se întmple ce se trebuia să se întâmple și atunci-orbii să capete vederea. Sper ca românii să vadă că există nu există doar sânga și dreapta, nu există doar al și negru, ci există și cale de mijloc.. În ceea ce privește campania electorală, aș fi vrut să văd campanii de proiecte, un schimb de idei pentru o Românie mai prosper. Am votat cu speranța ca unitate în diversitate să nu rămână doar un slogan”, este de părere Diaconu.

Din partea PSD, candidatul la Colegiul 3, Florin Bîrsăștean a venit la secția de votare însoțit de președintele CJT, Titu Bojin:

Titu Bojin, președinte CJT:

„Am votat pentru români. Când discutăm de votul pentru Parlamentul României şi pentru europarlamentare, sigur că discutăm despre cetăţenii României care sper să fie mândri în Europa. Sper să fie reprezentaţi foarte bine în Parlamentul European şi, sigur, de ce nu şi în Parlamentul naţional. Sper ca românii, de data aceasta, să fie reprezentaţi cu cinste în Parlamentul European şi să se poată bucura de toate legile şi beneficiile pe care Uniunea Europeană le poate oferi. Sper ca în judeţul Timiş să fie un vot covârşitor pentru acest lucru şi îi îndemn pe toţi timişenii, indiferent de opţiunea lor de vot, să vină la vot, să facă un efort să vină zece minute pentru a pune ştampila pe cei care doresc şi în aceste condiţii să putem fi reprezentați”, a anunțat pesedistul.

Florin Bîrsășteanu, candidat PSD la Colegiul 3:

„Am dat votul meu timişorenilor, nu mie. Am votat pentru politici corecte, pentru proiecte care să vină în sprijinul locuitorilor Timişoarei. Am votat pentru o viaţă mai bună a concetăţenilor noştri, pentru politici sociale mai orientate spre viaţa de zi cu zi a oamenilor, spre nivelul de trai mai ridicat, de siguranţă a locurilor de muncă. Într-un cuvânt, am votat pentru a fi puţin mai bine pentru oameni”, a explicat actualul director al Spitalului Județean.

Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a venit la secția de vot împreună cu soția sa.

„Am așteptări nu numai de la viitorii europarlamentari români, ci de la întregul europarlament care trebuie să ia o decizie pentru dezvoltarea Europei. Sunt momente grele în acest moment în Europa și decizia trebuie să fie una absolut unanimă și este momentul să se ia”,a declarat acesta la ieșirea de la urne.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=SAP7Y36v8-M&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare