Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pompierii timișeni au evacuat localitatea Jamena din Serbia. Regiunea este acoperită de 2 metri de apă

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cei 11 pompierii timișeni, aflați în misiune de asistență la inundații în Republica Serbia, își continuă activitățile de intervenție, alături de echipe de salvare sârbe. Cele mai mari probleme sunt în localitatea Jamena, unde nivelul apei depășește 2 m adâncime, iar întreaga populație a fost complet evacuată. Mai mult, și structura de rezistență a caselor a fost puternic afectată. Pompierii români au intervenit cu bărcile de salvare pentru a verifica locuințele oamenilor și pentru a recupera animalele rămase încă în viață. În cele câteva zile de când au ajuns în zona afectată, pompierii au au salvat mii de animale de talie mică și mijlocie – păsări de curte, câini, pisici, ovine și porcine. Animalele de talie mare, blocate de apă în zone înalte, au fost hrănite la fața locului, de către echipele de salvare care au transportat furaje cu bărcile. Din nefericire, pompierii militari au recuperat și leșuri de animale,  deoarce peste 70% dintre acestea au fost înghițite de apă.

Aflată de cealaltă parte a răului Bosut, localitatea Morovic a fost mai puțin afectată de apă. Aici, pompierii timișeni au evacuat apa din locuințele inundate, au consolidat digul de protecție al localității cu saci de nisip și au supravegheat permanent nivelul râului. Echipajul de pompieri de pe autocisterna adusă din România asigură în permanență transportul și distribuirea apei potabile în zona afectată.

Misiunea de asistență internațională a pompierilor din cadrul ISU Timiș durează 7 zile, în regim de autosuficiență. Pentru a fi cazați în condiții de siguranță, autoritățile locale le-au pus la dispoziție o clădire dezafectată, în care românii și-au asigurat pe cont propriu condițiile de odihnă, hrănire și electricitate. De asemenea, pentru a își putea exercita dreptul la vot cu ocazia alegerilor europarlamentare, Ministerul de Interne al Republicii Serbia le-a asigurat transportul spre Ambasada României din Belgrad. Pompierii militari vor reveni în țară marți, 27.05.2014.

 

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore