Foto: Constatin Duma

După afișarea rezulatelor exit poll în care PNL a obținut aproximativ 14% din voturi, mai puțin decât se preconiza la nivel de declarații oficiale înainte de alegeri, edilul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu a ținut să le mulțumească timișorenilor care au venit la vot, dar, de asemenea, le cere și celor care nu au trecut pe la secția de votare să facă un efort data viitoare, pentru ca Partidul Național Liberal să nu beneficieze doar de apreciere sufletească.

Mai mult, edilul consideră că nu stânga ci dreapta a câștigat alegerile, deoarece, însumate, procentele partidelor de dreapta depășesc cele aproximativ 40 de procente ale alianței USD, consemnate de exit poll.

În încheiere, liberalul i-a atras atenția lui Titu Bojin, președintele CJT, să nu se mai autoproclame „președintele județului, deoarece el nu are în subordine „nici măcar comuna Bara”. Robu a mai ținut să le amintească liderilor PSD că USL nu mai există și nici nu va mai exista.

 „COMUNICAT DE PRESĂ

1. Mulțumesc tuturor timișorenilor care au fost astăzi la vot. Mulțumesc, de asemenea, celor care ne apreciază, dar n-au fost la vot, rugându-i ca în viitoarele ocazii să facă, totuși, efortul de a merge, pentru ca noi să putem beneficia mai mult decât sufletește de aprecierea lor.

2. Mulțumesc tuturor colegilor din PNL Timiș care au muncit enorm în această campanie, promovând partidul și valorile liberale cu onestitate, corectitudine și în deplină legalitate.

3. Îmi exprim regretul că PNL nu a obținut un scor mai bun la nivel național, dar nu trebuie să ne scape că PNL a dobândit în 2009 un numar de doar 5 mandate din 33, iar acum 6 mandate din 32!

4. Îmi exprim surprinderea că PSD este atât de fericit, pentru că, de fapt, alegerile au fost câștigate de dreapta românească și nu de stânga, aritmetica procentelor arătând clar acest lucru.

5. Îi recomand d-lui Titu Bojin să-și facă timp să citească legislația pentru a înțelege măcar după 2 ani de mandat că nu este „președintele județului”, ci președintele Consiliului Județean, ceea ce înseamnă cu totul și cu totul altceva (spre exemplu: că președintele CJT nu are în subordine, din fericire pentru aceasta, nici măcar comuna Bara, darămite ditamai municipiul Timișoara).”

6. Transmit PSD un mesaj fără echivoc: USL nu mai există de mult timp și nu va mai exista niciodată, cel puțin cu mine implicat, dar sunt convins că nici cu alți colegi.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.