Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalIlie Sârbu, semnatar al unui proiect de lege care prevede dezvoltarea comunităţilor...

Ilie Sârbu, semnatar al unui proiect de lege care prevede dezvoltarea comunităţilor sărace din România

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Policy Center for Roma and Minorities, a avut loc la Palatul Parlamentului şi s-a bucurat de prezenţa senatorului Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, a deputatului Ana Birchall, membră a Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, a reprezentanţilor comisiilor parlamentare de specialitate, Secretariatului General al Guvernului, ministerelor, autorităţilor publice locale şi, nu în ultimul rând, a societăţii civile cu expertiză în domeniul supus dezbaterii.

“Mă bucur foarte mult că demersul legislativ iniţiat în vederea sprijinirii comunităţilor sărace a fost bine primit şi participanţii la dezbaterea de astăzi şi-au exprimat sprijinul pentru implementarea acestuia. Reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, parlamentari, cât mai ales reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale au discutat la aceeaşi masă pentru un obiectiv comun. Această dezbatere a fost un prim pas dintr-un demers aflat în plin proces legislativ şi sunt convins că vom continua să colaborăm pentru a perfecţiona propunerea legislativă privind adoptarea de măsuri specifice în vederea dezvoltării comunităţilor sărace din România.

Într-o primă etapă, proiectul prevede constituirea unui grup de lucru interinstituţional coordonat de SGG, care să coreleze prevederile legislative care fac referire la definirea comunităţilor sărace şi a grupurilor vulnerabile. România are nevoie de o hartă a sărăciei bazată pe o matrice de indicatori utilizaţi de Comisia Europeană. De asemenea, studiile au arătat că problema resursei umane corespunzător calificate pentru scrierea şi implementarea proiectelor europene în comunităţile sărace, cât şi cofinanţarea sunt impedimente majore în atragerea fondurilor structurale. Astfel, proiectul legislativ prevede ca la nivelul Guvernului să existe un fond de co-finanţare a asistenţei financiare nerambursabile pentru comunităţile sărace. Totodată, sunt de părere că partea de co-finanţare ar putea fi acoperită şi prin munca prestată de cetăţenii care beneficiază de aceste proiecte”, a afirmat deputatul PSD Mircea Drăghici.

Alături de chestorul Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici, şi de ministrul Eugen Teodorovici, în calitate de senator, proiectul de lege mai este semnat şi de liderii de grup ai PSD şi PNL din Senat, Ilie Sârbu şi Puiu Haşotti, de liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu, şi deputatul PNL Andrei Gerea. Iniţiativa a primit raport de adoptare comun din partea Comisiei pentru buget şi a Comisiei pentru administraţie publică din Senatul României, pasul următorul fiind votul în plen, iar mai apoi transmiterea propunerii pentru dezbatere şi aprobare la comisiile din Camera Deputaţilor, drept cameră decizională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare