Transfer aeroport
3.1 C
Timișoara
28-feb.- 2020
Transfer aeroport

Mişcarea Populară Timiş „comemorează” un an de guvernare U.S.L.

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Luni, 9 decembrie 2013, USL împlineşte un an de când a preluat frâiele României spre nicăieri. Ba, pardon, spre dezbinare, rea-voinţă… spre orice se poate face, împotriva cetăţeanului român să fie!

Mişcarea Populaă Timiş aminteşte tuturor despre acest eveniment prin postarea a două imagini pe o reţea de socializare în care anunţă „9 decembrie 2012 – 9 decembrie 2013 – Un an îngropat. Un an de minciuni marca Ponta-Antonescu”. Şi nu o fac în necunoştinţă de cauză. Ciar dacă astăzi este abia 8 decembrie, Mişcarea Populară Timiş anunţă, în avans: „Astăzi este o zi tristă pentru România şi pentru români. Comemorăm un an de guvernare uselistă, un an de incompetenţă, rea-voinţă şi măsuri care au dus la sărăcirea românilor. Este timpul să ne punem în mişcare şi să dăm un vot de blam triadei nefaste Ponta – Antonescu – Voiculescu. Pentru nereuşitele lor, pentru miniciunile lor electorale, pentru baronii şi lacheii lor de partid, trebuie să plătim noi toţi, din muncă grea şi cinstită” scrie organizaţia judeţeană pe Facebok, acolo unde dau şi o definiţie alternativă abrevierii U.S.L. – „Umilinţă, Sărăcire, Lăcomie!”

În viziunea Mişcării Populare Timiş, promisiunile U.S.L. în măsuri guvernamentale se traduc astfel. „Din cauza minciunilor lui Ponta şi Antonescu, 2013 este un an pierdut pentru România. Nu s-a investit, nu s-a construit, nu s-au făcut proiecte europene, nu s-a privatizat, nu s-a democratizat şi reformat statul, nu s-a finanţat cercetarea, nu s-au reformat învăţământul şi sănătatea, nu s-a intrat în Schengen. Singura certitudine: impozite mari pentru noi, privilegii mai mari pentru ei” stă scris pe imaginea care prezintă şi bilanţul acestui an de guvernare.

Prima dintre minciuni ar fi, conform celor de la Mişcare Populară, „un nivel mai bun de trai”, iar în realitate avem:
– acciză de 50 de bani/litru de combustibil;
– taxa pe stâlp, coteţe;
– impozit pe soţiile casnice;
– C.A.S. pe chirii;
. mâncare mai scumpă (+103% cartofi, +32 % carne, +30% ouă);
– gaze şi căldură mai scumpe cu 10%;
– +36% la taxe şi impozite locale;
– amenzi mai mari cu 12,5%.

Cea de-a doua mare minciună a fost crearea a unui milon de noi locuri de muncă, iar în schimb avem 75.000 de şomeri în plus.

Minciuna cu numărul trei se referă la eliminarea risipei statului şi a privilegiilor politicienilor, dar românii au văzut cum bugetul Camerei Deputaţilor creşte cu 13 milioane de lei, primarii primesc salarii mai mari cu 30%, iar comapniile de stat dau indemnizaţii de şedinţă uriaşe – până la 3.000 de euro(!).

Pe poziţia a patra a „listei negre” găsim minciuna conform căreia vor avea loc privatizări de succes, investiţii şi infrastructură, însă în locul acestora, românii au primit: autostrăzi desenate cu pixul, ratarea privatizării Oltchim şi C.F.R. Marfă, dar şi scăderea investiţiilor străine cu peste 30 de procente.

Ultima, dar nu cea din urmă, „gogoaşă” a U.S.L.-ului apare calitatea învăţământului românesc, aceasta fiind înlocuită cu tăierea banilor de navetă destinaţi copiilor de la sate şi reducerea finanţării per student coroborată cu întârzierea plăţii burselor pentru aceştia.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,690FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Câteva mituri şi legende urbane ale Timişoarei

Superstiţiile şi poveştile transmise prin viu grai din generaţii în generaţii, deşi au la rădăcină mai...