Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Culmea! Premierul Viorica Dancila transmite un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Nationale

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, zi care corespunde cu împlinirea a 169 de ani de la nașterea celui mai mare poet dat de țara noastră în istorie, Mihai Eminescu.

A dovedit în nenumărate rânduri că citește ”mecanic” de pe hârtii, ori că nu știe să se exprime ”ca la carte”, însă, deși se vede ”de la o poștă” că este analfabetă funcțional, premierul României și-a luat inima-n dinți și a publicat pe siteul Guvernului, un mesaj ”cu prilejul Zilei Culturii Naționale”. În cadrul mesajului, Viorica Dăncilă citează din Constantin Noica și invită la… meditație. Prin intermediul acestui mesaj, premierul mai adresează mulțumiri românilor de pretutindeni pentru contribuția adusă de aceștia la păstrarea patrimoniului cultural, a valorilor și tradiţiilor româneşti.

Redăm mai jos întregul mesaj postat de premier pe pagina web a Guvernului României:

”Sărbătorim, astăzi, Ziua Culturii Naționale și marcăm 169 de ani de la nașterea «omului deplin al culturii românești», așa cum îl numea Constantin Noica pe Mihai Eminescu, în creația căruia românii îşi identifică una dintre cele mai valoroase moșteniri, împărtășite de toate generațiile.

Ziua Culturii Naționale invită la reflecție asupra României și a românismului, asupra tradițiilor și credințelor noastre de care suntem mândri, pe care avem datoria să le respectăm, să le apărăm și să le facem cunoscute în întreaga lume. Este și un prilej să medităm la rolul fundamental al culturii în unitatea națiunii române, în dezvoltarea societății și a fiecăruia dintre noi.

Identitatea culturală românească a căpătat noi valențe, odată cu integrarea noastră în marea familie europeană. Valorile culturale naționale, cu amprenta lor, afirmând individualitatea noastră dar și afinitățile, întregesc și consolidează patrimoniul cultural european.

Prin toate acțiunile culturale pe care România le va promova în calitate de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, vom contribui la asigurarea armoniei și unității în diversitate la nivel european și la întărirea sentimentului de apartenență la marea familie europeană, cu păstrarea, totodată, a identității culturale a națiunilor. Vom promova bogăția culturală și intelectuală a României, a românilor, veritabil tezaur național și sursă inepuizabilă de inspirație pentru generațiile viitoare.

În numele Guvernului României, adresez cu această ocazie mulțumiri românilor de pretutindeni pentru contribuția pe care o aduc, zi de zi, la păstrarea şi afirmarea patrimoniului cultural, a valorilor și tradiţiilor româneşti.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

”Interesu’ national” Timis sustine candidatul PSD la alegerile prezidentiale

Filiala Timiș a Partidului Social Democrat a anunțat că la finele săptămânii trecute, ca...

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul...

Propunerile de numire a noilor ministri , transmise de Viorica Dancila presedintelui Romaniei

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, astăzi, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire...