După ce a afimat că nu va seman acordul cu Fondul Monetar Internaţional (F.M.I.) dacă textul acestuia prevede concret majorarea accizei la combustibil, preşedintele României susţine că, în cazul în care va fi nevoie, va recurge la soluţii radicale.

„Înseamnă peste 40 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul de stat nu are nevoie în acest moment, însă Dragnea şi Ponta au nevoie de ei ca să-i arunce către baronii locali, înainte de europarlamentare. Asta este realitatea taxei pe combustibil”, a declarat Traian Băsescu, marţi seara, la B1 Tv.

Preşedintele a precizat că „va face ce nu a făcut de când este”: „Pentru că ştiu că este o mare minciună, eu îi voi chema pe români să se apere în stradă, în mitinguri, pentru că eu pot demonstra şi am demonstrat că nu este necesar. Este un abuz” a continuat Băsescu.

În afara supra-accizării, Băsescu se declară împotriva aşa-numitei „electoratei” – proiectul iniţiat şi aprobat de Guvern prin care românii cu credite la bănci vor putea achita pe o anumită perioadă de timp jumătate din valoarea ratei, dar cu prelungirea termenului de rambursare. Băsescu a spus că dacă apare în scrisoare „această electorată”, cartegoric refuză semnarea scrisorii, pentru că şi aceasta este „necinstită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.