casa-ion-creanga-falticeni

Oraşul Fălticeni se mândreşte cu o casă în care a locuit Ion Creangă timp de un an de zile, perioadă în care a urmat cursurile şcolii Şcolii de Catiheţi din localitate. Locuinţa care l-a găzduit pe marele scriitor între 1884 şi 1885 a fost achiziţionată în urmă cu câţiva ani de actualii proprietari pentru a o transforma în muzeu, însă lipsa sprijinului din partea autorităţilor locale i-a făcut pe oameni să scoată îmobilul „pe tarabă”.

Preţul cerut iniţial pentru Casa Ion Creangă din Fălticeni, a fost de 400.000 de euro, însă faptul că aceasta nu se vinde tocmai la un preţ al pieţei, datorită „trecutului” deloc comun al imobilului, i-a făcut pe cei care o deţin în acest moment să mai scadă din „pretenţii”, preţul acesteia fiind acum de 300.000 de euro.

De partea cealaltă, autorităţile spun că proprietarii nu au respectat în totalitate regulile de renovare a imobilului şi chiar dacă autorităţile locale şi-ar dori să o deţină, nu au banii necesari cumpărării acestui imobil, scrie Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here