Ben-Oni Ardelean: Centrul Intermodal va deservi toată Europa de Est

Date:

Deși construirea Centrului Intermodal de lângă Remetea se află doar în faza de proiect, Ben-Oni Ardelean, senator PNL, se vede deja cu sacii în căruță și consideră că după ce proiectul va fi finalizat, el va deservi nu doar România ci și întreaga Europă de Est.

„Centrul Intermodal va deservi o regiune foarte extinsă, vorbim de la Ucraina la Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, tot spațiul ex-Iugoslav: Serbia Macedonia, chiar și Bulgaria sau Grecia, ca să nu mai vorbim de România. Disputa a fost la nivel de Guvern ca să obții o astfel de chestiune și am reușit să obținem ca Timișoara să se afle pe zona de interes zero pentru Guvern pentru Centrul Intermodal, care este o decizie majoră ce se ia în alte locuri în ani de zile. Am reușit ca în câteva luni să obținem această decizie politică. Din câte știu, săptămâna viitoare va fi semnat primul acord de fazare a acestui proiect.” a explicat senatorul.

Un alt subiect despre care Ardelean a făcut declarații este extinderea viitorului muzeu al Revoluției, catalogând  evenimentele din 1989 drept cel mai important „brand” al Timișoarei.

„Am cerut bani în valoare de 3 milioane de euro printr-un acord pe care Ministerul Culturii îl are cu diferite bănci de finanțare a proiectelor din Minister, reprezentați ca și terți de Ministerul Finanțelor. Acest proiect s-a aprobat de Ministerul Culturii.  Şi bineînțeles că săptămâna ce vine, marți, am stabilit o întrunire oficială în cadrul ministerului pentru a discuta partea de management, de organizare, de desfășurare a acestui proiect. Sperăm că la finele acestui an, la 25 de ani de la Revoluție, Timișoara să își cinstească eroii și în același timp Timișoara să sărbătorească o victorie a democratizării și a libertății pe care le-am obținut și să și atragă turiști prin acest muzeu. Timișoara este cunoscută la nivel international pentru Revoluție. Din păcate acesta e cel mai important brand al orașului. Eu aș dori să fie și altele dar nu sunt. Când spui Timișoara, spui Revoluție.” crede Ardelean

 

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare