Creditele în euro ar putea fi transformate în credite în lei

Date:

„Această Directivă europeană este o veste foarte bună pentru toţi românii care au contractat credite pe care le plătesc acum în euro, deşi au veniturile în lei. Discursul preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz din plenul APCE mi-a dat oportunitatea perfectă să-i aduc în vedere necesitatea aplicării cât mai rapide a acestei Directive”, a declarat Ana Birchall, deputat PSD.

“Creditele au devenit pe parcursul ultimilor ani o problemă socială pentru foarte mulţi români. În interesul lor susţin transpunerea în legislaţia noastră a prevederilor Directivei PE nr. 0541/2013 care obligă băncile să realizeze, la cerere, conversia creditelor în moneda pe care împrumutaţii o doresc, fără costuri ascunse şi fără garanţii suplimentare”, a subliniat deputatul.

„În opinia mea, ajutorul acordat familiilor tinere care acum se zbat să-şi achiziţioneze o locuinţă trebuie sa fie o prioritate. Orice măsură care este în avantajul lor cum este şi această Directivă europeană trebuie susţinută şi transpusă în legislaţia naţională”, a încheiat Ana Birchall.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare