„Această Directivă europeană este o veste foarte bună pentru toţi românii care au contractat credite pe care le plătesc acum în euro, deşi au veniturile în lei. Discursul preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz din plenul APCE mi-a dat oportunitatea perfectă să-i aduc în vedere necesitatea aplicării cât mai rapide a acestei Directive”, a declarat Ana Birchall, deputat PSD.

“Creditele au devenit pe parcursul ultimilor ani o problemă socială pentru foarte mulţi români. În interesul lor susţin transpunerea în legislaţia noastră a prevederilor Directivei PE nr. 0541/2013 care obligă băncile să realizeze, la cerere, conversia creditelor în moneda pe care împrumutaţii o doresc, fără costuri ascunse şi fără garanţii suplimentare”, a subliniat deputatul.

„În opinia mea, ajutorul acordat familiilor tinere care acum se zbat să-şi achiziţioneze o locuinţă trebuie sa fie o prioritate. Orice măsură care este în avantajul lor cum este şi această Directivă europeană trebuie susţinută şi transpusă în legislaţia naţională”, a încheiat Ana Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here