Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Deputatul PSD Alfred Simonis, dezamăgit de majoritatea parlamentarilor de Timiș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
În urmă cu circa o lună de zile, imediat după măcelul de la Gara de Nord din Timișoara, în care au fost implicate două grupuri de migranți și care s-a lăsat și cu o crimă, politicienii de Timiș nu au ezitat să-și arate îngrijorarea vizavi de siguranța populației de pe malurile Begăi.

Au fost multe luări de poziție, declarații pompoase, bătăi cu pumnii în piept si jurăminte fierbinți, că lucrurile nu vor rămâne așa si că Timișoara nu trebuie să fie lăsată, să se descurce singură, în fața valului de migranți. Toți politicienii au clamat interpelări, petiții și găsirea de soluții.

Și totuși, practic, singurul care a acționat în această direcție, dincolo de vorbe si gargară politicianistă, a fost deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.
Într-o postare pe Facebook, parlamentarul social-democrat de Timiș susține ca, în urmă cu trei săptămâni a propus o dezbatere parlamentară pe tema migranților din România. Evenimentul a avut loc astăzi, în prezența Ministrului de Interne, Lucian Bode.

Doar ca, la finalul discuțiilor, Simonis s-a declarat dezamăgit de atitudinea colegilor săi care nu au catadicsit să participe, deși au fost invitați: “Vreau să vă spun că, în ciuda avalanșei de reacții ale parlamentarilor din Timiș, astăzi a venit doar unul dintre ei la dezbatere: domnul deputat Nicu Fălcoi. A fost mai clar ca oricând că declarativ toți sunt preocupați de problemele orașului, însă faptic majoritatea o fac doar de fațadă, mimează implicarea și interesul ca să dea bine în social media sau în presă. Repet încă o dată: a fost vorba de o discuție cu Ministrul de Interne, sub egida Parlamentului, nu de o acțiune populistă de imagine. Iar lor nu le-a păsat”.

Nici măcar deputatul liberal, Ben Oni Ardelean, nu a participat la dezbaterea cu ministrul de interne pe tema migranților de la Timișoara deși, imediat după incidentul din perimetrul Gării de Nord, nu a pierdut ocazia să-i bată obrazul primarului Dominic Fritz, acuzându-l ca se plimbă prin ministere doar ca sa facă poze, nu ca sa rezolve problemele stringente ale bănățenilor.

Cu siguranță, absența pastorului Ardelean poate fi una justificată: o fi avut omul vreun alt interviu pe temele conflictului israeliano-palestinian sau chestiuni de macro-politică externă. Că asta-i doare și arde pe timișoreni….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

În numele Domnului! Prim-vicepreședintele PSD Timiș, imobiliaristul Adrian Cionca, a pus ANAF-ul pe fugă și cu botul pe labe

Acum, cei care sunt absolvenți de științe economice sau juridice dar, în pană de...

Ca la 1907! Marilen Pirtea, susținut de primari PNL, atac devastator la garda pretoriană a slugilor din ograda tandemului Alin Nica – Dănuț Groza

Afară-i vopsit gardul și-năuntru-i leopardul! Asta ne spune, de fapt, prin postarea sa de...