AcasăStiriPoliticaMagicienii USR! Dominic Fritz și-a pus șeful de partid…director de cabinet la...

Magicienii USR! Dominic Fritz și-a pus șeful de partid…director de cabinet la Primăria Timișoara

În urma unui concurs public, bineînțeles! Semn că sub bagheta magică a primarului Dominic Fritz, viața merge mai departe! Exact după aceeași regulă de aur: câinii latră, caravana trece! Și, odată cu cotidianul, se continuă și metehnele ”partidelor vechi” căci, nu-i așa, există viață în Timișoara și după pensionarea forțată a profesorului Nicolae Robu, inventatorul ”meritocrației” de partid.

Așadar, după volumele ”Primăria de sticlă” și ”Concursuri pe bune”, azi, Dominic Fritz a anunțat, pe site-ul municipalității, cea de-a 3-a carte a trilogiei useriste: ”Schimbarea la față”. Și asta doar pentru a-l onora pe șeful său pe linie de partid, președintele USR Timișoara, Dan Reșitnec care, în urma unui concurs public, cum altfel decât ”pe bune”, a dat lovitura vieții, intrând pe ușa din față a sectorului public ca… șef de cabinet al primarului său.

Concursul pentru ocuparea funcției de ”șef birou asistare primar”, așa cum rezultă din date publice, a fost inițiat în urmă cu o lună de zile. Încă de pe atunci, în rândul ”oamenilor noi” numele lui Dan Reșitnec a fost vehiculat ca și câștigător al viitorului concurs public. Exact în aceeași manieră în care au fost vehiculate, iar ulterior confirmate, și numele viitorului city-manager, Matei Creiveanu și cel al arhitectului-șef, Gabriel Almăjan.

Cu mențiunea că, de fiecare dată, în pur stil userist, Primăria Timișoara a făcut din fiecare concurs un show mediatic, doar de PR, dând impresia că examenele pe post sunt ”pe bune”, că lumea se înghesuie să lucreze cu Dominic Fritz, că se trimit CV-uri din toate colțurile planetei și că lupta e strânsă. De fapt, cel puțin până acum, la fiecare concurs din administrația timișoreană, norocul a fost doar de partea ”oamenilor noi”. Atât!

La fel ca și în cazul city-managerului Creiveanu și a arhitectului-șef Almăjan și de această data, numele candidaților, care s-au înscris în cursa pentru funcția de șef de cabinet al useristului Dominic Fritz, a fost ținut la secret. Practic, anonimizat, în baza legii GDPR privind datele cu caracter privat, astfel încât cei intrați în cursa ”pe bune” nu au fost decât… niște cifre.

Una peste alta, condițiile pentru ocuparea postului au fost, oarecum, restrictive. Dar, ”tailor-made” pentru CV-ul lui Dan Reșitnec, așa cum este el publicat pe site-ul USR Timiș. Mănușă! Chiar și componența comisiei de examinare – Dominic Fritz și Matei Creiveanu – și, în caz de necesitate, chiar și cea a comisiei de soluționare a contestațiilor – viceprimar Ruben Lațcău – au fost mană cerească pentru mult-încercatul președinte al USR Timișoara, Dan Reșitnec.

Rând pe rând, contracandidații lui Reșitnec, au părăsit competiția. De fapt, nici măcar nu au apucat să-l vadă la față pe Dominic Fritz, în calitate de președinte de comisiei, căci oamenii, doi la număr, nu au trecut de ”faza pe dosar”, fiind respinși pe motiv că nu întrunesc condițiile de participare la concurs.

Așa că Dan Reșitnec a alergat de unul singur și, evident, fiind cel mai bun, a câștigat concursul ”pe bune”, organizat cu atâta măiestrie de administrația usristo-fritzistă. Semn că, oricine s-ar înscrie la vreun concurs la Primăria Timișoara, tot ”oamenii noi” sunt cei mai bine pregătiși și au cele mai bune CV-uri.

Anunțul succesului a fost făcut de însuși președintele USR Timișoara, Dan Reșitnec, printr-un mesaj transmis colegilor săi de partid, unde altundeva decât pe Facebook: „Am decis că este momentul să fac o schimbare de cariera și să concurez pentru o poziție unde aptitudinile mele pot ajuta cel mai mult această echipă, unde pot îmbina skillurile mele manageriale cu experiența politică dobândită de-a lungul timpului. Începând de săptămâna viitoare voi veni în Primărie pe poziția de Șef de cabinet al Primarului, poziție câștigată prin concurs public. Prin această poziție îmi doresc să facem un pas spre o legătura mai strânsă între Primărie și partid, spre o informare și un feedback mai rapid pe care voi, membri USR PLUS, pe bună dreptate l-ați cerut”.

Dincolo de triumfalismul și ipocrizia mesajului, un lucru e cert: skillurile președintelui USR Timișoara, Dan Reșitnec, au fost, de departe, cele mai potrivite pentru ocuparea postului de șef de cabinet în cadrul municipalității conduse de Dominic Fritz. Dovadă că, spre exemplu dacă, acum, cineva l-ar suna pe noul ”secretar-șef”, ca să-l întrebe care este opinia sa despre articolele 29, 30 sau 31 din Constituția României, cu siguranță, Dan Reșitnec ar putea să răspundă, fără niciun stres.

Din două motive: că e în bibliografia concursului și, mai mult decât orice, cum se presupune că președintele USR Timișoara a învățat pe rupte, materia e încă proaspătă, în memoria candidatului care a participat la concursul ”pe bune”, organizat de Primăria Timișoara.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente