Ca la al 13-lea congres! Cristian Moș își ia adio de la conducerea USR Timiș ca să se concentreze pe administrația CJT și pe Ana Munteanu

- Advertisement -
Este incredibil cu câtă ușurință învârte vorbele Cristian Moș, ocolind concluziile și adevărul! Doar ca să nu se recunoască învins și neputincios! Ai impresia, la cum jonglează cu compunerile pe Facebook, că Moș, președinte al USR+ Timiș și vicepreședinte al CJ Timiș, s-a născut cel puțin orator! Că lider, la cum o tot driblează, ori de câte ori e în offside, sigur nu e!

E suficient să arunci o simplă privire pe online-ul lui Cristian Moș ca să-ți dai seamă că, de fapt, șeful ”oamenilor noi” vorbește mult, dar nu spune nimic. Pune doar etichete și ștampile! Că e mai simplu așa! În schimb, doar discursuri bolșevico-maoiste, înfierarea luptei de clasă, mulți dușmani imaginar și propagandă cât încape. Zero conținut. Zero mesaj.

E clar ca lumina zilei că, fără Dominic Fritz, adevărata locomotivă a USR Timiș, nimeni nu ar fi auzit despre existența lui Cristian Moș. Bine, mai puțin cei din corporațiile pe unde a lucrat! Și, mai nou, de când a prins funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, au mai aflat de el și cei de prin satele aparținătoare că ”e responsabil cu drumurile și cultura” din Banat.

Ieri, au ieșit ”pe piață” două lucruri. Practic, nimic nou, ci doar confirmări ale unor stări de fapt și jocuri de culise care erau cunoscute, atât în interiorul USR cât și public, pe anumite paliere. Prima informație că președintele USR+ Timiș, Cristian Moș, a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat în fruntea ”oamenilor noi”. Adevărul e că, și dacă ar fi candidat în fața lui Dominic Fritz, cu siguranță, Moș ar fi pierdut, la scor, alegerile interne.

E foarte adevărat și că lui Cristian Moș i s-a sugerat să facă un pas în spate, astfel încât, în competiția dreaptă, să-l lase pe Dominic Fritz să alerge, de unul singur și triumfător, la alegerile USR Timiș, care vor avea loc în următoarele luni. Așa că lui Moș nu i-a mai rămas decât să anunțe, într-un mod absolut politicianist că, deși nu mai e dorit de la Centru, se retrage din cursă ca să se dedice administrației județene.

Dare de seamă

Ca la al 13-lea Congres, cum altfel decât printr-o nouă compunere scrisă, Cristian Moș face bilanțul mandatului său de președinte, fără să pronunțe cuvântul abandon sau retragere din cursa pentru șefia USR Timiș: ”Am preluat funcția de președinte USR Timiș în 2016. De atunci și până astăzi am țintit mereu cât mai sus. Uneori părea că vreau prea mult, dar cred că doar așa putem să facem treabă bună, țintind sus. Alături de voi am reușit să facem din USR Timiș cea mai puternică filială din țară, cu cei mai mulți membri și cu rezultate foarte bune la toate alegerile. Nu a fost ușor, erau nopți când plecam de la sediu întrebându-mă dacă nu cumva a schimbat soția yala la casă și eram pregătit să dorm cu câinele în cușcă”.

Moș mai spune că a pus filiala județeană pe harta partidului, că datorită muncii și dăruirii sale s-a reușit impunerea unor nume pe la București și, mai mult decât orice, că mulți îl încurajează, să continue lupta de clasă și reforma. Dar nu mai poate, chipurile, deoarece prioritățile sale s-au schimbat: ”Da, pentru mine în ultimii 5 ani USR Timiș chiar a fost prioritatea numărul 0. Dar acum, pentru mine, prioritatea 0 este munca din Consiliul Județean Timiș. Astăzi sunt sigur că omul care poate să ducă mai departe misiunea USR Timiș, în următorii ani, și care poate să continue creșterea filialei județene este: Dominic Fritz”.

La final, exact ca în maniera celor din ”vechea clasă politică”, Moș anunță, plin de emoție și vibrație că, deși nu va mai fi lider de filială, va rămâne alături de useriști și se va implica în munca de partid: ”Nu mă voi culca pe o ureche. Cred că deja cu toții aveți numărul meu de telefon, dacă e nevoie de orice mână de ajutor la nivel național, județean sau local – aici sunt”.

Colegi de birou

Și al doilea lucru, care s-a aflat ieri, a fost faptul că Ana Munteanu, consiliera locală USR Timiș, care a descins ilegal la restaurantul unui hotel din Timișoara, însoțită de jandarmi, și-a făcut ședința de la Consiliul Local, pe online, chiar din biroul vicepreședintelui CJ Timiș, Cristian Moș. Până la urmă, nu e nimic surprinzător că președintele USR Timiș face scut în jurul Anei Munteanu și o găzduiește în biroul administrației județene. Nu e prima dată!

Cristian Moș a mai salvat-o pe Ana Munteanu și când s-a pus problema să fie data afară din partid și din funcția de consilier local, după circul național în care a fost implicate, odată cu ”flagrantul” de la unitatea hotelieră din Timișoara. Atunci, președintele USR Timiș a mimat justiția și i-a dat activistei Munteanu un an cu suspendare din partid. Atât! Evident, poziție din care, și azi, își continua mandatul de ales local.

Tot atunci, negru pe alb, a apărut și faptul că, așa cum s-a discutat în USR Timiș, Cristian Moș ar urma să-i ofere un post de consilier personal doamnei Ana Munteanu, la cabinetul său de la CJT. Doar că așteaptă să se mai calmeze apele! Atunci, Moș a dat-o cotită! Nu a recunoscut! Acum, nuanțează povestea : „Probabil pe viitor (va lucra – n.r.) Eu caut în clipa de față consilier personal și caut om capabil pe cultură și pe partea de reciclabile, ADID. Mie acolo îmi trebuie, pentru că pe partea tehnică, Direcția Tehnică, sunt eu, sunt inginer. Voi avea un consilier personal, deocamdată. Îmi trebuie neapărat pe cultură, pe partea de Muzeul Satului, de Teatrul Merlin și mai mult pe parte de deșeuri, de ADID”, a declarat Cristian Moș.

Așadar, este cât se poate de evident că pupila lui Moș, activista Ana Munteanu, își va intra în pâine, cât de curând, la CJ Timiș. Că așa vrea vicepreședintele USR Timiș! Ce are actrița Ana Munteanu cu ADID și cu reciclările, poate știe Moș?! Cert e că, dacă ar avea un pic de viziune, și-ar lua un consilier pe partea de drumuri pentru că, deși clamează că e inginer, este unul de telecomunicații, nu de infrastructură mare!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare