Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieTitu Bojin: Timișoara stă bine pe zona sănătății, mă simt mulțumit

Titu Bojin: Timișoara stă bine pe zona sănătății, mă simt mulțumit

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Titu Bojin a vorbit astăzi despre posbilitatea ca județul nostru să primească bani prin Programul Național de Dezvoltare în cadrul programului european de finanțare 2013-2020. Potrivit lui Bojin, există sanșe importante pentru finanțarea campusurilor  din județ, chiar dacă probabil nu toate vor beneficia de bani anul acesta.

„Avem patru campusuri care sunt cuprinse în programul Ministerul Învățământului, și care vor trece în PNDL(Programul Național de Dezvoltare) pe ordonanța 28. Discutăm despre campusurile de la Jimbolia, de la Sannicolau, de la Giarmata, și campusul de la Dudeștii Noi. Ca să fiu sincer nu sper ca să fie toate patru acceptate pentru finanțare în acest an și sigur că în funcție de stadiile de execuție pe care le are fiecare din ele se va discuta și eu cred că în săptămânile viitoare se vor clarifica toate aceste investiții care au fost într-un fel stagnate, să nu spunem blocate, la ministerul Dezvoltării, datorită problemelor de la nivel de guvern. Sigur că în aceste condiții sper ca și campusurile și cele 36 de cămine culturale și săli de cultură care le avem în reparații și  modernizare să poată să fie licitate și să poată să fie puse în lucru”, a argumentat Bojin.

Președintele CJT a mai explicat astăzi că el este mulțumit de situația spitalelor din Timișoara și a detaliat care sunt următoarele investiții care trebuie făcute pe zona sănătății. Un loc aparte îl are Spitalul Județean pentru care se caută soluții de suplimentare a fondurilor de reparații și modernizare.

„Avem investiții deosebite în zona sănătății, fie că discutăm despre Spitalul de Copii unde am alocat și o sumă de bani, despre spitalul Văcărescu pe care vrem să-l mutăm în zona Giroc, despre Maternitate. Stăm foarte bine pe zona sănătății, chiar mă simt mulțumit, am fost în vizită la spitalul județean unde se lucrează la intrări și la ieșiri, se fac reparații. Am rugat direcția de sănătate publică și conducerea spitalului Județean să vină cu un raport de necesar pentru ca să putem găsi o soluție, ca să realiza încă un lift, cei care ași fost acolo știți ce înseamnă să te duci mai sus de etajul doi. Dorim să găsim soluții să putem suplimenta, probabil de la 13 miliarde  cât avem acum, la 20 de miliarde(lei vechi, n.a) suma pentru reparații și modernizări, în așa fel încât să ajungem la un nivelul pe care trebuie sa-l avem la Spitalul Județean ”

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Bezna minții! Administrația Alin Nica a demarat ancheta internă pentru depistarea cârtiței în cazul lingvistului ”Borsetă”

Plin de sânge, umilit și în bălți de lacrimi, ultimele datorate râsului isteric venit...

Șeful de cabinet al președintelui CJ Timiș are urgent nevoie de cursuri de gramatică și de limba română

Și, până la urmă, fără nicio exagerare, chiar și de lecții de logică. Pentru...

După ani și ani! Justiția timișoreană confirmă investigațiile voceatimișului.ro în cazul cooperativei PSD de la IPJ Timiș

Azi, după cinci amânări, Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat în cel mai important...