Popoviciu și Bojin se contrează pe proiectul Centrului Intermodal. Vezi aici schimbul de replici!

- Advertisement -

Consiliul Județean a votat astăzi asocierea cu CNCFR şi a aprobat participarea CJT la promovarea Centrului Intermodal de la Remetea Mare. La cererea lui pedelistului Alin Popoviciu, democrat-liberalii au boicotat comisia de negociere a CJT pentru achiziţionarea terenurile din Remetea şi au votat împotriva proiectului. Centrul intermodal este o investiție de 18 milioane de euro, din care 16 milioane, bani europeni. Proiectul propune concentrarea serviciilor intermodale şi logistice într-o locaţie adecvată care ar creşte atractivitatea zonei pentru noi investitori şi ar susţine dezvoltarea investiţiilor şi activităţilor economice pe fondul principalelor avantaje ale zonei

Astfel, deputatul PDL a încercat să îl convingă pe liderul Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, să nu mai promită că va construi intermodalul, pentru că nu va reuși să îl facă.

„Eu vreau să vă ajut nu să vă încurc. Nu mai promiteţi intermodalul, că nu se face, cu părere de rău vă spun, am aici interpelarea de la Şova. Scrie negru pe alb că s-au luat în analiză toate cele patru locaţii, Remetea Mare – Timiş, Iaşi – Holboca, Braşov – Feldioara şi Suceava – Dărmăneşti. Spune că, momentan, din toate studiile de fezabilitate, doar cele de la Timişoara şi Iaşi au probleme şi se află în stadiul de revizuire”, i-a cerut Popoviciu lui Bojin.

La rândul său, Titu Bojin i-a promis lui Popoviciu că îl ia în PSD și îl face consilier, dacă nu se opune proiectului. Mai mult, președintele CJT este convins că intermodalul se va realiza pe programul de finanțare europeană 2014-2020.

„Vei folosi informaţiile în campania din 2016 când vrei să candidezi, dar nu ai nicio şansă. Dacă te muţi la PSD, te iau cu mine, te bag în consiliu, vedem. Eu te rog să insişti să-l facem. La asta suntem cei mai avansaţi. Celelalte consilii judeţene nu au documentaţia aprobată. Centrul Intermodal se va realiza. Nu s-a realizat pe proiectul de buget 2007-2013, se va realiza pe 2014-2020. Nu o să cumpărăm un teren ca să dăm cu piciorul în el, îl vom folosi, se va face acolo Centru Intermodal”, a replicat Bojin.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img