Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCentrul Timișoarei se umple de terase. Aleșii locali au votat amplasarea a...

Centrul Timișoarei se umple de terase. Aleșii locali au votat amplasarea a încă 9 astfel de construcții!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consilierii locali au hotărât ca în Piața Operei să se amplaseze 9 noi terase, iar în perioada imediat următoare se va organiza o licitație în acest sens. Astfel, vor fi amplasate terase în vecinătatea monumentului Revoluției, Crucificare, care aparține lui Paul Neagu, pe strada Goethe și pe bulevardul Mihai Eminescu. Domeniul public urmează să fie ocupat pentru 6 luni:

„Prin HCL nr. 43/01.03.2011 a fost aprobat Regulamentul privind condiţiile de desfăşurare a activităţilor de comerţ stradal – terase sezoniere pe raza municipiului Timişoara. Având în vedere interesul manifestat de către reprezentanţii societăţilor comerciale care au desfăşurat activităţi de comerţ stradal – terase sezoniere şi care au fost afectaţi de lucrările de reabilitare din zona Cetate, am solicitat sprijinul Direcţiei Urbanism în vederea suplimentării unor noi locaţii pentru amplasarea de terase sezoniere în Piaţa Victoriei” au declarant reprezentanții municipalității

Edilul Nicolae Robu a adăugat că anul viitor se va proceda altfel la ridicarea teraselor, deoarece edilul consideră că în forma în care sunt acumă obturează vizibilitatea aranjamentelor florale din Piața Operei:

„Cred că trebuie să avem grijă de zona superbă din Piață Victoriei și să o punem în valoare. Nu este corect ca tot felul de paravane, de pulturi pe care și le fac terasiştii din Piața Victoriei, să obtureze vizibilitatea înspre spațiul verde minunat pe care îl avem. Anul acesta, firma primăriei s-a întrecut pe ea însăși și a făcut o amenajare florala cu lalele de-a dreptul superbă. Vrem că pe viitor să restricționam modul în care sunt amenajate terasele, astfel încât să fie o cât mai bună vizibilitate. Pentru la anul, aș vrea să pregătim un proiect cu un alt gen de aranjamente ale teraselor, care să permită o vizibilitate bună înspre zona verde și să fie și mai funcțional. Nu le impun palmieri, că își pun singuri”, a încheiat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare