Cătălin Cazacu și Cosmin Costescu riscă SUSPENDAREA. Ce CONTROL se poate ”abate” asupra clubului Taifun Racing Timișoara

- Advertisement -
Sportivii care reprezintă clubul Taifun Racing Timișoara în competițiile naționale de motociclism, riscă suspendarea din toate aceste competiții, după ce Federația Română de Motociclism (FRM) a ajuns la concluzia că reprezentantul clubului a transmis presei un comunicat în care se folosesc ”reclame mincinoase”.

La începutul lunii aprilie, clubul trimitea presei un comunicat în care preciza faptul că motocicliștii de la Taifun Racing au participat la ”Campionatul Dunlop Romanian Superbike – ROSBK”, ceea ce FRM, pe bună dreptate, consideră o dezinformare grosolană a publicului, asta în condițiile în care ROSBK nu este altceva decât o competiție privată un concurs care se desfășoară pentru motocicliștii amatori, pasionați de o ”plimbare în viteză” pe un circuit adevărat. În acest context, Federația a transmis clubului timișorean un e-mail prin care îi cere managerului acestuia, pilotul Cosmin Costescu, să înceteze cu acest gen de ”intoxicare” cu atât mai mult cu cât clubul beneficiază, anual, de bani de la Consiliul Local Timișoara și de la Consiliul Județean Timiș

”Prezentul e-mail are valoare de avertisment.
Utilizarea denumirii de Campionat în textul transmis FRM, conține o reclamă mincinoasă deoarece acest gen de competiție nu există, nefiind organizată de o federație sportivă națională și nefiind prezentă în niciun calendar național sau internațional al vreunei țări sau federații internaționale, lucru pe care-l știți foarte bine, fiind membru al FRM. Ca atare ceea ce prezentați este doar o manieră de a ține în viață o afacere, care are legătură cu vacanța și nu cu sportul și în niciun caz realizată pe bani publici, cum se petrece cu participanți de la nivelul județelor Timiș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Cluj. Prezentarea având strict rolul de a atrage clienți, dar și sportivi care cad pradă reclamei mincinoase. Acesta este ultimul avertisment. Următoarea utilizare publică neconformă realității a denumirii va atrage răspunderea disciplinară a clubului și a persoanelor și vă atenționăm că ne va obliga să declanșăm automat și un control național operat de structurile statului cu privire la legalitatea utilizării și eliberării banilor publici în astfel de afaceri în ultimii cinci ani, ocazie cu care va deveni publică esența comercială și nu sportivă a acestei afaceri. cu stimă, Gabriel Olariu”, scrie în avertismentul transmis de secretarul FRM clubului Taifun Racing Timișoara.

Pentru a clarifica situația și a afla care sunt sancțiunile la care sunt pasibili atât clubul timișorean cât și piloții acestuia, cei mai cunoscuți fiind Cătălin Cazacu și Cosmin Costescu, am luat legătura cu președintele FRM, Cristian Mureșan. Oficialul de la motociclism ne-a confirmat că pentru această abatere, clubul va ajunge la Comisia de Disciplină.

”Lezând imaginea federației și invocând minciuni în presă, clubul va ajunge în Comisia de Disciplină. Dacă continuă așa, vom demara un control la acest club, cu atât mai mult cu cât Taifun utilizează și bani publici, de la Consiliul Local Timișoara, respectiv Consiliul Județean Timișoara. Dacă continuă cu acest gen de informări, vom lua măsuri drastice”, ne-a comunicat Mureșan.

Președintele FRM este nemulțumit de faptul că, datorită unor informări realizate de unele cluburi din România, s-a ajuns în situația ca publicul spectator, oricum redus ca număr, să nu mai facă diferența între un campionat adevărat, cum sunt cele stabilite de Federație, și cursele de ”distracție”, cum sunt acele ”Track Days” -cursele ROSBK-, care nu pot fi considerate altceva decât, cel mult, antrenamente.

Însă în această situație, ținând cont de declarația dată de Cătălin Cazacu în urmă cu un an de zile tot pentru site-ul nostru, cum că: ”Romanian Superbike este şi a fost pentru noi campionatul în care ne-am antrenat”, ajungem la concluzia că reprezentanții Taifun Racing nu fac altceva decât să se antreneze pe zeci de mii de lei bani publici, bani pe care CJT și CLT îi acordă clubului timișorean și pentru care ar putea fi trase la răspundere, întrucât cele două consilii nu finanțează clubul în ”litera legii”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare