Amenajarea-spaţiilor-lungi-şi-înguste.-Reguli-şi-idei-practice

Bănuiesc că ştii deja că articolul de astăzi este menit să desluşească tainele amenajării spaţiilor lungi şi înguste, astfel încât să poată fi şi frumoase, dar şi confortabile deopotrivă. Aşa că să nu mai lungim vorba şi să trecem la treabă.

Lărgirea spaţiului cu ajutorul culorilor

Ştii deja că una dintre cele mai comune metode de mărire vizuală a spaţiului este folosirea unei palete cromatice în nuanţe cât mai deschise şi luminoase. În cazul unui spaţiu lung şi îngust se poate aplica acelaşi truc decorativ pentru laturile lungi, în timp ce pentru cele scurte se pot alege culori mai închise. În acest fel, se va produce o apropiere vizuală a celor doi pereţi opuşi, iar camera va părea mai puţin îngustă. Un exemplu care ilustrează cele spuse poţi vedea în livingul din articolul următor: Amenajarea unui apartament modern cu influenţe marocane. De asemenea, poţi aplica pe laturile înguste un tapet cu dungi orizonale, făcându-le astfel să pară mai late.

Dacă îţi displace ideea de a zugrăvi în oricare dintre variantele de mai sus cei doi pereţi, poţi folosi în acelaşi scop nişte piese de mobilier în culori mai închise: o vitrină, o bibliotecă sau chiar un dulap de haine.

Despre folosirea finisajelor în amenajarea unui spaţiu lung şi îngust, sau secţionarea spaţiului şi împărţirea lui în arii de interes, dar și despre iluminatul unui astfel de spațiu, puteți citi mai departe pe casadex.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here