Amenajarea spaţiilor lungi şi înguste. Reguli şi idei practice

- Advertisement -

Bănuiesc că ştii deja că articolul de astăzi este menit să desluşească tainele amenajării spaţiilor lungi şi înguste, astfel încât să poată fi şi frumoase, dar şi confortabile deopotrivă. Aşa că să nu mai lungim vorba şi să trecem la treabă.

Lărgirea spaţiului cu ajutorul culorilor

Ştii deja că una dintre cele mai comune metode de mărire vizuală a spaţiului este folosirea unei palete cromatice în nuanţe cât mai deschise şi luminoase. În cazul unui spaţiu lung şi îngust se poate aplica acelaşi truc decorativ pentru laturile lungi, în timp ce pentru cele scurte se pot alege culori mai închise. În acest fel, se va produce o apropiere vizuală a celor doi pereţi opuşi, iar camera va părea mai puţin îngustă. Un exemplu care ilustrează cele spuse poţi vedea în livingul din articolul următor: Amenajarea unui apartament modern cu influenţe marocane. De asemenea, poţi aplica pe laturile înguste un tapet cu dungi orizonale, făcându-le astfel să pară mai late.

Dacă îţi displace ideea de a zugrăvi în oricare dintre variantele de mai sus cei doi pereţi, poţi folosi în acelaşi scop nişte piese de mobilier în culori mai închise: o vitrină, o bibliotecă sau chiar un dulap de haine.

Despre folosirea finisajelor în amenajarea unui spaţiu lung şi îngust, sau secţionarea spaţiului şi împărţirea lui în arii de interes, dar și despre iluminatul unui astfel de spațiu, puteți citi mai departe pe casadex.ro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Loc de joaca pentru copiii din Sacalaz, amenajat chiar in centrul comunei

Locuitorii din comuna timișeană Săcălaz își vor putea duce...

FOTO Politia Locala din Timisoara lauda initiative cetatenesti sanctionate in alte cazuri

Polițiștii locali din Timișoara laudă inițiativă unor cetățeni de...

FOTO-VIDEO Masini de pompieri si panica la Mosnita Veche, dupa ce o casa a luat foc

Panică în localitatea Moşniţa Veche. O casă din localitate...

Din aceeași categorie

Categorii Populare