Polițiștii locali din Timișoara laudă inițiativă unor cetățeni de pe strada Intrarea Vișinului, care au amenajat un spațiu verde pe care se forma, frecvent, o rampă clandestină de deșeuri.

Agenții Serviciului Protecția Mediului din cadrul Direcției Poliția Locală Timișoara au sancționat, zilele trecute, persoane care au fost depistate în timp ce aruncau gunoaie pe domeniul public, ca urmare a fotografierii acestora de către un cetățean cu spirit civic. Acțiunea a avut loc pe strada Intrarea Vișinului, unde se strânsese o cantitate mare de gunoaie. De altfel, ca urmare a sesizării ”fotografului” de ocazie, cinci persoane au fost identificate și sancționate de oamenii legii.

Ulterior salubrizării spațiului plin cu deșeuri, cetățenii din zonă au avut o inițiativă demnă de menționat. Pentru a descuraja abandonarea de deșeuri în locația respectivă, locatarii de pe Intrarea Vișinului au amenajat scuarul de lângă parcarea auto pe care se depozitau, frecvent, gunoaie, nivelând pământul și plantând flori, fapt ce conferă locației un aspect civilizat și îngrijit. De altfel, din momentul amenajării nici nu au mai fost semnalate cazuri de abandonare de deșeuri în locul menționat.

Potrivit HCL 371/2007, sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei. ”Cetățenii pot sesiza în continuare cazuri surprinse de ei de abandonare de deșeuri, pentru ca polițiștii locali să ia măsurile legale care se impun, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro”, transmit oamenii legii.

Vă reamintim că în urmă cu câteva luni, o familie din Timișoara care și-a amenjat spațiul verde din fața casei, pe strada Constantin cel Mare, cu aprobare primită din partea Primăriei Timișoara, au fost sancționați de aceiași polițiști locali pentru că aceștia din urmă cu considerat că acel spațiu este încadrat ca zonă de… parcare.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.