AcasăStiriNational si InternationalKlaus Iohannis: ”Ideea că aş face lobby pentru o firmă austriacă este...

Klaus Iohannis: ”Ideea că aş face lobby pentru o firmă austriacă este o idioţenie totală” VIDEO

La nivelul presei naționale au apărut, de curând, acuzații cum că președintele României, Klaus Iohannis, face lobby pentru austriecii de la Holzindustrie Schweighofer – compania care ”defrișează” România. Rugat că comenteze acuzaţiile că ar fi apropiat de reprezentanții acestei companii, Iohannis a declarat pentru ARD că nu îi cunoaşte pe cei care dețin societatea atât de hulită în țara noastră. „Nu-i cunosc deloc pe aceşti oameni. Şi nu cred că o lege e făcută sau trebuie să fie făcută pentru o companie sau pentru un grup de firme. În acest sens este o idioţenie totală ideea că eu aş face vreun fel de lobby pentru o companie austriacă. Această idee a apărut pe scena politică pentru că eu am origine germană, deci cumva şi austriacă. Nu are nimic de-a face cu realitatea”, a explicat președintele României.

În privința despăduririi României, a tăierilor ilegale de copaci, ”Neamțul” a recunoscut că această problemă există, dar a precizat că se dă o luptă între grupuri de lobby în acest scandal. „Problema defrişărilor ilegale există, personal sunt împotrivă, ca preşedinte sunt împotrivă şi m-am exprimat clar în public în acest sens în repetate rânduri. Pe de altă parte, nu trebuie trecut cu vederea faptul că în acest scandal se luptă cel puţin două grupuri de lobby, care încearcă să atragă în această luptă mulţi politicieni. Şi dacă acest lucru nu funcţionează, cum a fost cazul meu, atunci se se lansează o campanie murdară”, a mai spus Iohannis, televiziunii germane, scrie Mediafax.

[responsive_youtube

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente