Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Șeful de cabinet al președintelui CJ Timiș are urgent nevoie de cursuri de gramatică și de limba română

- Advertisement -
Și, până la urmă, fără nicio exagerare, chiar și de lecții de logică. Pentru că indiferent din ce unghi este abordat documentul, semnat de șeful de cabinet al președintelui Consiliului Județean Timiș, comisar-șef (r) Iosif Nicoară, textul are mari carențe de limbă maternă. Fie că e citit din șezut sau din poziția culcat! Asta doar pentru că președintele CJT, Alin Nica, și-a tras șef de cabinet un fost director din Poliția de Frontieră Timiș,

E clar că proaspătul aghiotant al liberalului Alin Nica, numit pe funcție de circa o lună de zile, vrea să facă impresie bună la locul de muncă! Mult mai bună decât county-managerul Marian Vasile care stresează angajații administrației județene cu teorii despre economia de apă, curent și consumabile, la locul de muncă. Și Iosif Nicoară s-a apucat de scris și a emis o normativă internă către ”toate compartimentele”. Document care, fie vorba între noi, a stârnit hohote bune de râs chiar dacă ”bula” ar trebui aplicată cu data de 15 noiembrie a.c.

Iată textul conceput, așezat pe hârtie și asumat de către șeful de cabinet al președintelui Alin Nica: ”Având în vedere măsurile ce se impun pentru limitarea prevenirii și combatera efectelor pandemiei de COVID-19, vă informăm că începând cu data de 15 noiembrie 2021, mapele predate/ridicate de la cabinetul președintelui, se va face după următorul interval orar:  08.15-9.00 predate ridicate și 14.00 – 15 predate/ridicate”. Textul este milimetric și respectă întocmai logica și pregătirea militară a fostului șef al Poliției de Frontieră Timiș și fost ofițer de Crimă Organizată în cadrul IPJ Timiș.

Bun, sunt extrem de multe lucruri de spus despre edictul administrativ al comisarului-șef Iosif Nicoară, zis ”Borsetă”. Foarte multe deși, surpinzător, ”compunerea” n-are decât patru rânduri. Dar nu o să facem aici nici morfo-sintaxă, nici gramatică, nici reguli de redactare și nici nu o să vorbim despre frânturi de logică sau respectarea semnelor de punctuație. Vrem doar ca șeful de cabinet al președintelui CJ Timiș Alin Nica să le explice subordonaților săi din ”toate compartimentele” cum se traduce și se interpretează: limitarea prevenirii, limitarea combaterea, mapele ridicate/predate se va face! Și dacă există vreo diferență între ”ce” și ”care”!?

Atât, nimic mai mult! Ca să știe și funcționarii din Palatul Administrativ cum stă treaba cu ”parcat pe margine în mijloc și nu poate lumea să trece”, astfel încât documentul să fie aplicabil cu data de 15 noiembrie a.c. Și, evident, acest text jurnalistic a fost scris tot pe același motiv, atât de drag comisarului-șef Iosif Nicoară: pentru limitarea prevenirii limba română!

- Advertisement -
Marta Stirbey
Marta Stirbey
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore