Fariseism de 10 Dan: Vicepreședintele Cristian Moș se laudă că muncește… pe banii CJ Timiș!

- Advertisement -
Da, exact așa face președintele USR+Timiș și vicepreședinte al CJ Timiș, Cristian Moș. De dimineața până seara, tot postează pe Facebook pe unde umblă, înconjurat de un întreg alai: aparat tehnic, experți, contractori, hărți, dosare și mape. Dă din mâini și explică drumarilor, mai ceva ca un mim, cum stă treaba cu infrastructura din punctul de vedere al unui absolvent de telecomunicații și practicant de arte marțiale…

Când nu scoate nasul afară din birou, face live-uri, tot pe Facebook, se trage în selfie-uri și primește oaspeți de seamă, toți de la USR+, care muncesc, fie pentru “digitalizare” fie pentru binele norodului. Și iar se imortalizează! Și iar explică audienței cum va curge lapte și miere, acum că “oamenii noi” au ajuns la butoane!

Să fie clar: nu zice nimeni ca vicepreședintele Cristian Moș să nu iasă public și să vorbească despre proiecte/idei/soluții cu atât mai mult dacă ar fi ale sale, dar încă nu e cazul pentru că tot ce prezintă președintele USR+ Timiș sunt șantierele demarate de fosta echipă a CJ Timiș.

Așadar, Cristian Moș ar trebui să fie mult mai modest și mai aplicat cu atât mai mult cu cât chiar și colegii săi de partid consideră că nu e normal să te tot lauzi că te duci la lucru, că ești la birou, că ești pe teren, că ești în ședințe, că faci audiențe atâta timp cât toate acestea intră în fișa postului de vicepreședinte al CJ Timiș și, colac peste pupăză, mai ești și remunerat să faci toate aceste lucruri.

Ce ar fi dacă, toți cei care sunt în câmpul muncii și-și mai iau si leafa la final de lună, s-ar încorda toată ziua pe Facebook că…își fac treaba?! De exemplu, ca șeful Poliție Timiș să se laude pe FB că ”e obosit” de atâta alergat după infractori, mai marele de la finanțe că ”se simte fericit” când semnează popriri pe conturi sau că IPS Mitropolitul Ioan că ”se simte îngândurat” când face spovedanii!

Deci, din proaspăta postură de funcționar public, președintele USR+ Timiș ar trebui să fie mult mai atent la tribalismul politic, nu de alta dar bănățenii sunt sătui de politruci de mucava. Frumos ar fi dacă vicepreședintele Cristian Moș ar trece dincolo de mimetismul muncii, pe care-l arunca în cârca PSD, și chiar s-ar apuca de treabă. Și, abia după aia, când și dacă vă rămâne ceva în urma lui, să-și încordeze mușchii.

Nu așa a cum a făcut în postarea care viza ”Centura Timișoara –Aeroport” când, la finalul fabulei, de o morfo-sintaxă rară, a postat…un biceps, semn că a pus mușchiul de karatist la treabă. Adevărul e că singura legătură a lui Moș cu acel proiect este doar deplasarea pe care acesta a făcut-o în teren, pe un ger năprasnic, ”antrenament” care i-a mai ars niște calorii.

Derapaj de comunicare

În goana după imagine și să demonstreze mereu că e conectat la realitățile județului, acțiune care seamănă mai mult a disperare, întrucât ”podul” de comunicare, pe lângă că este extrem de forțat, mai e și sinistru de…penibil, președintele USR+ dă cu mucii în fasole într-un moment care ar fi trebuit să fie unul de familie, nu politico-administrativ.

Alături de poză – un selfie, evident – în care își trage copiii cu sania, care ar fi trebuit să fie o clipă de intimitate familială, luptătorul Shin Do Ryu, Cristian Moș, publică următorul text:

Primele ore ale dimineților mele sunt mereu ale lor.
Anul acesta mi-a fost temă că iarna n-o să ne aducă destulă zăpadă ca să-i pot plimba cu sania prin fața casei, din fericire nu a fost așa. Dacă pentru zăpada din fața casei mă bucur și în dimineața asta chiar ne-am rupt câteva minute din rutina zilnică de plecare la grădi ca să ne distrăm cu sania – ei bine când mă gândesc la drumurile din județ lucrurile stau total diferit. Zilnic sunt în contact cu furnizorii de servicii de deszăpezire din județ și mă asigur că lucrurile decurg conform contractelor încheiate de fosta administrație județeană în toate cele 6 zone. După ce trece sezonul rece o să vină și momentul concluziilor și vă voi ține la curent cu deciziile pe care le voi lua, în funcție de calitatea serviciilor prestate. Dacă aveți imagini cu drumuri județene înzăpezite, vă rog să mi le trimiteți – eu voi încerca să stau cât mai mult pe teren, dar mă ajută mult și ajutorul vostru
”.

Probabil că, în mintea președintelui USR+ Timiș, elementul de legătură dintre familie, copii minori, contracte de deszăpezire, administrație, servicii prestate este…zăpada! De manual, nu alta! Unde mai pui că, în ziua în care își plimba copiii cu sania și, probabil, le povestea despre contractele de deszăpezire ale fostei administrații pesediste, corupte și profund imorale, comuna Dumbrăvița, acolo unde locuiește și Moș, era sub asediul nămeților, iar circulația pe străzi era aproape de domeniul imposibilului. Dar, mucles, că în Dumbrăvița primarul e de la USR+ și totul merge strună!

Ignor total

Evident, niciun admirator de-al vicepreședintelui Cristian Moș nu i-a trimis acestuia nicio sesizare privind deszăpezirile din județul Timiș. Păi de ce i-ar mai trimite când useristul răspunde numai la ce vrea?! Așa a procedat și acum circa două săptămâni când a anunțat că Bega e poluată și că există o conspirație de weekend, când poluatorii varsă tot ce prind în apa pe care o bem la robinete.

Direcția Apelor Banat a analizat probele din Bega, prelevate la cererea lui Moș, după toată isteria creată de el, și a concluzionat că președintele USR+ Timiș visează frumos și, ca atare, nu a mai vrut să-l trezească brusc la realitate. De atunci, useristul tot visează, iar oamenii încă mai cred că Bega e poluată, întrucât vicele de la CJT nu a ieșit să-și ceară scuze că a greșit, că a dezinformat, că a generat un mare fake-news, care a fost preluat de toată media.

Asta nu e important! De ce ar fi? Mai important e Facebook-ul, urgente sunt live-urile și selfiurile și anunțul public despre ”invitația la prima ședință a Consiliului Administrativ a Muzeului Satului Bănățean„. Evident, despre care Moș concluzionează că ”are un potențial uriaș și cred că în anii ce vin o să trebuiască să depunem un efort comun și susținut pentru a revitaliza acest muzeu. Sunt extrem de încrezător că Muzeul Satului Bănățean Timișoara poate să devină un reper pentru zona de Vest a țării”.

Pe ce se bazează afirmațiile sale? Probabil pe faptul că pe toate ”reperele” pe care pun mâna useriștii cresc într-un mandat, cât nu au crescut în zece. Tot așa speră Moș să se întâmple și în comuna Foeni, unde primarul este tot userist. Absolut suficient ca edilul să aibă toată încrederea sa!

Vicepreședintele CJ Timiș nu a zăbovit prea mult pe la sat pentru că, până la revoluția urbană din Foeni, acesta a anunțat, unde altundeva decât pe Facebook, că se grăbește să se întoarcă la Palatul Administrativ ”cu nasul în documente căci pentru a susține munca primarilor din județ este nevoie de foarte multă documentare și grijă pentru detalii”.

Ati văzut ce frumos?! Deci, cine zicea că useristul Moș, nu are anvergură și că nu învârte paloșul ca un adevărat răzeș, e fie un pesedist nenorocit fie un hater…


Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare