Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Planeta USR+: Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș, s-a făcut de mirul lumii!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Din proaspăta postură de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, liderul USR+, Cristian Moș, a simțit nevoia să facă un alt exercițiu de imagine, dar l-a ratat cu brio și pe acesta!
Așa cum l-a ratat și pe cel de anul trecut când, în timpul inundațiilor stradale din comuna Dumbrăvița, încercând să exploateze politic nemulțumirea populației, a comparat localitatea bănățeană cu ”orice sat sărac din Moldova”, reușind să-și ridice toată comunitatea în cap.

De data asta, micuțul karatist Shin Do Ryu, școlit în legile Bushido (n.n – așa se descrie Cristian Moș pe site-ul USR Timiș), s-a sacrificat, din nou, spre binele comunității, aruncându-se în gol, dar fără plasă de siguranță!

Ieri, imediat după orele prânzului, în sfântă zi de duminică, în lipsă acută de subiecte, Cristian Moș, absolvent de electronică și telecomunicații, a făcut un anunț apocaliptic, care a pus autoritățile pe jar și, mai mult decât atât, i-a revoltat pe timișoreni.

Ba mai mult, ca urmare a anunțului făcut de Moș, chiar din postura de vicepreședinte al CJ Timiș, unii s-au panicat și au înfierat teorii conspiraționiste de toată spaima, cum că apa de la robinet ar fi poluată și otrăvitoare.

Iată anunțul președintelui USR+, Cristian Moș, om cu toate scaunele la cap:

”În această după-amiază am primit aceste imagini unde se vede clar că au fost deversate niște substanțe necunoscute în râul Bega. Știu că este o practică curentă în rândul poluatorilor să deverseze substanțe nocive în timpul weekendului când instituțiile statului nu au program. În momentul acesta o echipa de la Administrația Bazinală de Apă Banat se deplasează spre zona Uzinei de Apă și sper ca în cel mai scurt timp să aflăm ce substanța a fost deversată în Bega. Avem datoria să apărăm cu toate forțele resursele naturale, iar cei care se cred mai presus de lege trebuie să înțeleagă că s-a terminat era în care administratorii județului sau ai orașului închideau ochii. În acest mandat mă voi asigura că județul Timiș devine unul dintre cele mai verzi județe din România, iar astfel nereguli o să devină istorie. Dacă aveți orice informație care considerați că ar putea să ajute autoritățile să-i prindă pe poluatorii din județ care nu respectă legile, vă rog să le oferiți. Făcând un efort comun putem să protejăm resursele naturale care ne ajută să trăim sănătos”.

Expertiza păcii

Recapitulăm: pe baza unor imagini video, primite de la un ”avertizor de integritate” sau vreun ”agent green”, karatistul, electronistul, telecomunicaționistul și useristul Moș zice, negru pe alb, că ”…se vede clar că au fost deversate niște substanțe necunoscute în râul Bega”.

Afirmația e cât se poate de clară și e făcută din postura dublă de președinte USR+ Timiș și vicepreședinte CJ Timiș, în baza experienței și CV-ului domniei sale. Căci, nu-i așa, artele marțiale l-au învățat pe Cristian Moș că ”dacă dorești rezultate este nevoie de sacrificiu orice ai face, să nu renunți la principiile tale, la coloana vertebrală”.

Bun, acum că ne-am lămurit pe deplin cu spiritul lăuntric al practicanților de Shin Do Ryu, continuăm cu ”semnalul de alarmă” tras de reprezentantul județului Timiș: ”Știu că este o practică curentă în rândul poluatorilor să deverseze substanțe nocive în timpul weekendului când instituțiile statului nu au program”.

Deci, după cum se poate observa, Moș face două afirmații mari si late, cu toată încrederea, de la înălțimea funcției publice. Prima, Bega a fost poluată cu substanțe necunoscute și, a doua, că are la cunoștință (n.n. – știe!!) despre practici ilegale și curente ale ”poluatorilor”.

Despre prima afirmație, nu mai are rost să insistăm: pompieristică, fără nicio acoperire sau expertiză personală! Făcută doar de dragul de a fi făcută, lipsă de atenție, multă demagogie, ca la școala useristă!

Cea de-a doua, însă, are conotații absolut penale, întrucât legea este foarte clară și obligă ”avertizorii de integritate”, care au la cunoștință despre săvârșirea vreunei fapte penale, în cazul nostru deversarea de poluanți în formă continuată, să anunțe organele în drept, în caz contrar, riscă rigorile legii, dacă se dovedește că au știut și nu au informat autoritățile.

Iar Cristian Moș ȘTIE că există practici curente! Ce-i drept, în avântul său pionieresc, pe pagina sa de Facebook, au existat unele persoane, de bună credință, care au încercat să-i tragă frâna de mână micuțului karatist din fruntea CJ Timiș, avertizându-l că ”spumele sau clăbucii”, care se văd pe Bega, pot avea si o explicație naturală, iar până la dovezi concrete de poluare ar fi mai bine să o lase mai ușor cu pianul pe scări: ”…în apele curgătoare, în sezon rece și cu inundații, așa cum e cazul acum, prezența agenților tensioactivi din surse naturale (acizi humici, substanțe organice din masa apei) pot duce la formarea unor spume”.

Și nu! Și nu! Batman, Batman! Moș a plusat și a dat-o cu datoria cetățenească de a ne apăra cu toate forțele resursele naturale iar cei care se cred mai presus de lege trebuie să înțeleagă că era ”oamenilor noi” a sosit și nu mai merge cu fofârlica!

Henț – două mâini pe minge!

Așadar, încă de aseară, de la ora 18, rezultatele testelor, făcute de laboratorul celor de la Direcția Apelor Române Banat (DAB), erau gata. Doar că vicepreședintele Moș, nu a mai scos o vorbă, deși fanii săi de pe pagina de Facebook i-au cerut să facă publice rezultatele, cu atât mai mult cu cât a alarmat autoritățile și a făcut afirmații grave dintr-o postură de demnitate publică.

Iată ce spune Sorina Neaga, reprezentata DAB pe relația cu mass-media:

Da, bineînțeles că au venit rezultatele. Din analizele laboratorului nostru, nu s-a identificat nicio substanță poluatoare. Deci, nu putem vorbi despre poluare. Va mai pot spune în plus este că am asistat la un fenomen natural ce se întâmplă, în general, la viituri, la dezgheț și la diferențe de dezgheț ale apei. Deci, nu este absolut nicio problemă”.

Acum, că lucrurile sunt cât se poate de clare – dacă nu o fi și asta vreo conspirație a marilor poluatori, care deversează, în fiecare weekend, cu complicitatea ”somnambulilor” de la DAB – ar fi fost lăudabil ca vicepreședintele Cristian Moș să se fi oprit strict la a sesiza autoritățile vizavi de existența acestei ”spume” de pe Bega.

Fără alte comentarii, acuzații halucinante și alte declarații care să mobilizeze populația împotriva unui inamic invizibil! Unde mai pui că toată presa, ca urmare a delirului lingvistic al președintelui USR+, a titrat: ”poluare pe Bega”!

Frumos ar fi, acum, dacă vicepreședintele CJ Timiș ar ieși să-și ceară scuze pentru dezinformare și pentru alarmare falsă! Putin probabil că va fi așa, având în vedere elanul userist si ușurința cu care au fost făcute aceste afirmații abracadabrante, fără niciun fundament, care au pus pe jar un oraș întreg.

Mai în glumă mai în serios, Moș pare mai degrabă genul de persoană care, dacă vede ceva bule într-o sticlă de apă minerală sau ”perluțe” pe marginea paharului de țuică, cheamă autoritățile că să-i identifice și să-i rețină… pe agitatori! Absolut trist!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare