Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Primarul Fritz vrea patrupedele în blocuri și bipezii în stradă, la coadă la indemnizații

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Imediat după sărbătoarea de Sfântul Ion, pe 8 ianuarie a.c, primarul Timișoarei, Dominic Fritz a făcut un anunț care i-a uns la suflet pe posesorii de animale de companie.

Fără nicio consultare, nici cu consilierii locali și nici cu populația, edilul a decis ca vrea sa desființeze o Hotărâre “absurdă” a Consiliului Local Timișoara, datată din 2007 care interzice deținerea animalelor de companie, in imobile comune, fără acordul scris al locatarilor.

Probabil ați aflat de aventura în instanță a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanță de un deținător de animale de companie.

Azi a pierdut procesul – Primăria a câștigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL și să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie – da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menține această restricție absurdă”, a anunțat Fritz pe Facebook.

Ca sa dea bine la public, Fritz a postat și o poză cu câinele vecinilor, Lexie, “domiciliat” chiar lângă sediul USR Timiș. Totuși, una peste alta, intenția primarului Timișoarei, de a avea grija de patrupede, este absolut lăudabilă, trezește emoție, creează empatie si dă un plus de imagine, atunci când te preocupă lumea necuvântătoarelor.

Totuși, cum rămâne cu bipedele cuvântătoare? Cele care fac cozi, în stradă, in fiecare săptămână, în față intrării de la Direcția de Asistență Socială Timișoara – Serviciul Beneficii Sociale, unitate de elită, condusă de nemuritoarea Rodica Surducan (fosta Cojan, fosta Bara) si aflată in subordinea primarului Dominic Fritz.

Azi, de exemplu, din nou, bipedele făceau coada, in zăpada și frig, la ușa administrației, întrucât ușa de la intrare era blocată de un scaun, păzit de un gardian, care anunța că lumea trebuie să aștepte “că s-a spălat pe jos și trebuie sa se usuce, iar angajații sunt, oricum, in pauza de masă”.

Deci, cu oamenii cum rămâne, domnule Fritz? Cu aia pe care, lună de lună, ii puneți pe drumuri ca sa-și ridice salariile sau indemnizațiile la ghișeu, dar le tot vorbiți, de luni de zile, despre digitalizare. Cu umilința lor cum rămâne? Cine le-o repară? Asociațiile canine?

Nu e rău ca Fritz se ocupă și de câini sau de pisici, patrupede pentru care vrea să legalizeze “flotantul” la bloc, deși, logic, decizia ar trebui sa aparțină fiecărei asociații de locatari, că de aia sunt organizați și au formă juridică: să decidă proprietarii dacă vor sau nu sa semneze pentru animale de companie pe fiecare palier sau in fiecare apartament!?

N-are altă treabă Primăria Timișoara? Da, Fritz poate interveni pe domeniul public și sa amendeze deținătorii de animale de la bloc, care fac turul străzilor cu patrupedele și nu strâng “îngrășămintele”, care rămân in urma necuvântătoarelor și pe care se fac ca nu le observă.

Noroc ca le reciclează bicicliștii, cărucioarele cu copii și oamenii, atât pe roți cât și pe tălpi! În tot acest timp, oamenii de bun-simt stau la cozi, in frig și cu neaua până la glezne, pentru că unii, fie spală pe jos și trebuie sa se usuce fie aleargă după mici exerciții de imagine, mimând implicarea in problemele comunității.

Și, când nu mimează, stau și își fac poze lângă utilajele de deszăpezire sau verificând vreo pista de biciclete, deși toate aceste lucruri le intră in atribuțiunile de serviciu, fac parte din fisa postului. Si atunci, când faci bine, de ce trebuie sa transformi totul in circ?

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. După ce ca este programul scurt la stat îl mai scurtează cu fel și fel de tertipuri . Spălatul se face după program sau la sfârșitul programului în rest se muncește ca la privat nu ca la stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore