Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCine împarte, parte-şi face! Vezi cum e "Timpark" pentru unii mumă, pentru...

Cine împarte, parte-şi face! Vezi cum e „Timpark” pentru unii mumă, pentru alţii ciumă FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În urmă cu câteva luni, Primăria Timişoara decidea că doar cu câteva şi puţine excepţii, şoferii care parchează pe raza de acţiune a TimPark sunt obligaţi să plătească tariful de staţionare, în funcţie de zonă. Puţin excepiţii însemnând şoferii şi angajaţii Primăriei care folosesc maşini în interes de serviciu. Motivul? Solicităriile de ordinul sutelor, ba chiar a miilor, venite pe biroul primarului Nicolae Robu, pentru acordarea de gratuităţi, ba poliţiştilor, ba angajaţilor de la alte instituţii publice, pe motiv că nu sunt bani.

Hotărârea a fost luată şi astfel toată lumea plăteşte parcarea… sau NU! Cum zonele tarifare erau de mult „în funcţiune”, încă de pe vremea vechiului sistem TelPark, odată cu preluarea acestora de noul sistem de taxare, a intrat în vigoare pe mai toate străzile şi parcările din zonele mai mult sau mai puţin centrale ale oraşului. Dar ce facem tocmai cu Splaiul Nicolae Titulescu, acolo unde se află sediul TimPark, stradă pe care, interesant sau nu, plăcuţele care informează şoferii că sunt în Zona Galbenă de tarifare lipsesc cu desăvârşire. Acolo, practic, nu se plăteşte parcarea, deşi este vorba despre o stradă semicentrală – conform culorii zonei de taxare. Să fim serioşi, Splaiul Tudor Vladimirescu, aflat pe marginea cealaltă a canalului Bega este plin de tăbliţe care indică zona galbenă de tarifare. De ce oare?

„Consiliul local s-a pronunțat, prin vot, pentru a nu se mai acorda nici o gratuitate pentru TimPark. De altfel, nu se putea proceda decât prin aprobarea gratuităţilor pentru toate instituţiile publice care le solicită, ori neaprobarea pentru nimeni” spunea primarul Nicoale Robu, ferm, după hotărârea luată de consilieri. Ei bine, această hotărâre poate fi „modificată” cu ajutorul sistemului „patentat” chiar de cei de la ADP – societatea Primăriei care gestionează sistemul de taxare din Timişoara. Păi domn primar, de-astea ne faceţi? Ne trageţi în piept?

Dacă ţinem cont că un abonament TimPark general, valabil în toate zonele tarifare (exceptând zona verde), costă 448,56 lei pe an, iar unul pentru zona galbenă (zonă din care face parte, teoretic, Splaiul Nicolae Titulescu) are un preţ de 292,32 lei/an.

Poate ne lămureşte domnul Ionel Ursu – şeful Timpark care este explicaţia pentru care-i trage în piept pe timişoreni în acest mod, sau să trimitem şoferii să parcheze pe Splaiul Nicolae Titulescu ca să nu plătească taxa de parcare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Şoferii care parchează în zonele rezidenţiale şi nu au abonament, scapă de amenzi până în 22 aprilie!

Veşti bune pentru şoferii timişoreni! Serviciul Public pentru Administrarea Parcărilor-Timpark anunță că, din cauza...