D’ale carnavalului la Casa Căsătoriilor din Timişoara EXCLUSIV VIDEO

- Advertisement -

Scandal demn de comediile lui Caragiale la Casa Căsătoriilor din Timişoara. Pe data de 25 ianuarie 2014, la ora 15:00, un cuplu de tineri a fost programat pentru cununia civilă. După o confuzie tipic românească, tinerii însurăţei şi invitaţii lor au fost scoşi câteva minute direct afară, în zăpadă, de către Sorin Marcu, un angajat al Primăriei, plătit din bani publici, pe un ton extrem de violent şi cu ameninţări. După ce şi-a dat seama că e filmat, acesta şi-a îndulcit vocea, dar a dat vina pe primarul Nicolae Robu, că nu există suficienţi angajaţi.

“Noi eram programaţi la ora 15 fix. Am venit cu alaiul cu câteva minute înainte de ora 15:00. Am fost poftiţi de către agentul de pază înăuntru după ce am fost întrebaţi, în prealabil, la ce oră e cununia. Ni s-a adus la cunoştinţă de către acelaşi agent că va veni cineva să ne ceară buletinele şi că la auzul marşului putem intra. După câteva minute am auzit marşul nupţial şi în acelaşi timp, agentul ne-a poftit în sala în care se desfăşoară cununiile. Am mers cu toţii acolo, când, doamna ce oficia căsătoriile, ne-a întrebat dacă suntem Silviu şi nu mai ştiu cine. Am răspuns că nu, ne-a întrebat de ce am intrat, i-am spus că am fost poftiţi de agentul de pază, moment în care un alt angajat al Primăriei a început iureşul. După ce a ridicat vocea la noi, a oprit camera video care filma şi a urlat la noi, ne-a scos direct afară în zăpadă pe motiv că nu ne-a cerut el buletinele şi că cei care trebuiau să se cunune după noi, la ora 15:10, au venit cu câteva minute înaintea noastră. Apoi s-a răstit la agentul de pază şi a blocat uşa, cununându-i pe ceilalţi miri. Menţionez că mirii care trebuiau să fie după noi nu au nicio vină, ei chiar au văzut că noi eram programaţi la ora 15:00 şi de aceea nici nu au intrat ei. Dacă nu se respectă programarea de ce se mai face acest orar, de ce nu vine fiecare când are chef?”, a declarat, în exclusivitate, pentru Vocea Timişului mirele păţit, Dorian Zillich.

“După ce a nins ca în poveşti peste noi, funcţionarul a deblocat uşa şi ne-a poftit înăuntru. Spiritele erau deja încinse, toată lumea a sărit pe el, logic din punctul meu de vedere. L-am întrebat de ce ne-a scos afară, mi-a răspuns cu aroganţă că ar trebui să mă bucur că nu am primit amendă, apoi, când l-am întrebat cum îl cheamă, s-a uitat la mine ca şi cum l-aş fi înjurat de mamă, dar după insistenţele noastre acesta a cedat şi s-a prezentat: Marcu Sorin. I-am explicat că e plătit din banii noştri, ai contribuabililor, el a dat-o că are două facultăţi, apoi i-am spus că dacă tot e aşa dotat intelectual şi nu-i place meseria asta să-şi dea demisia şi să meargă altundeva, sigur cu două facultăţi îl ia cineva. A dat vina pe primar, s-a exprimat ceva în genul: Să-i spuneţi domnului primar să mai angajeze oameni, că nu suntem suficienţi. Doamna care oficiază căsătorii s-a băgat şi ea în seamă, că de doi ani îi spune domnului primar că nu e bun spaţiul ăsta, că nu e loc, moment în care inclusiv fotograful s-a enervat şi i-a spus că nu e treaba noastră, a mirilor, noi vrem să fim cununaţi. În cele din urmă am fost poftiţi de către ofiţerul stării civile şi cu zâmbetul pe buze ne-a cununat oficial. Probabil şi-au dat seama că se filmează şi s-au îmbunat, dar cam târziu”, mai spune mirele.

Ce au mirii de gând să facă? “Suntem convinşi că pe domn’ primar Robu nu-l interesează ce fac angajaţii şi că nu va lua măsuri, nu-l va da afară pe acest Marcu, aşa cum s-ar întâmpla în orice ţară civilizată, în orice Capitală europeană, aşa că ne gândim serios să apelăm la avocata noastră şi să găsim o cale potrivită de a acţiona în judecată persoanele în culpă, ca să simtă că nu sunt buricul Pământului, nişte daune morale care să ajute la clădirea unei familii fericite pentru tinerii miri n-ar strica. Filmarea pe care v-am pus-o la dispoziţie nu e întreagă, am selectat doar o parte. Partea în care se vede că ne-a dat afară o păstrez pentru Tribunal. Aspectul cel mai interesant este legat de faptul că noi am făcut invitaţiile de nuntă exact în spiritul lui Caragiale, am început ziua exact ca în spumoasele sale comedii”, face haz de necaz proaspătul căsătorit.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare