Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Municipal de Urgență a fost inaugurată astăzi, cu trei luni mai devreme VIDEO

Date:

Lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara (Clinicile Noi), au fost încheiate astăzi, când primarul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu și managerul spitalului, dr. Mazilu Octavian, au tăiat panglica de inaugurare în prezența jurnaliștilor. Realizat din bugetul local, întreaga construcție a constat suma de 3 milioane de lei.

După ce s-au început lucrările în data de 16 februarie 2015, aceasta a fost inaugurată astăzi, cu trei luni mai devreme înaintea termenului de 11 luni. „Sunt foarte bucuros că încă un obiectiv spitalicesc a fost finalizat după ce, recent, am inaugurat Clinica de dermatologie a Spitalului Municipal din Timișoara. Această unitate de primire urgențe era foarte necesară pentru că, cea veche, era total necorespunzătoare, era depășită din toate punctele de vedere. Ne asumăm realizarea acestei construcții care s-a finalizat înainte de termen”, a ținut să precizeze, cu fală, primarul Nicolae Robu.

Unitatea de Primire Urgențe a spitalului va funcționa la parterul clădirii principale. „Construcția, după cum se vede dintr-o privire, de la intrare, este făcută celor mai înalte standarde pentru o unitate de primire urgențe. Vreau să-i felicit pe realizatorii proiectului, firma SC ALEX DIA CONSTRUCT SRL, pentru seriozitatea de care au dat dovadă. Avem și elemente de dotare tehnică la același nivel, nu doar o clădire nouă, și suntem mulțumiți că, începând de acum, la Spitalul Municipal Clinic de Urgență Timișoara se vor putea oferi condiții de asistență medicală de urgență de calitate, pentru a pune în valoare competența pe care medicii de aici o au. Vom continua investițiile în sănătate”, a menționat edilul Timișoarei. În completarea sa a venit și managerul spitalului, doctorul Octavian Mazilu, care a anunțat funcționalitatea imediată a noii clădiri. „Există un anumit ordin de ministru cu privire la condițiile pe care o astfel de construcție trebuie să le îndeplinească, ceea ce constituie o importanță deosebită. Aș vrea să vă spun că, în momentul de față, capacitatea proiectată este de 16-17 locuri, că dotarea va cuprinde și mobilier nou și că este dotată cu ecograf, cu aparatură de monitorizare a pacienților, cu aparat de terapie, cu tot ceea ce ține de resuscitarea modernă. Am făcut demersuri pentru lărgirea schemei de medici, suplimentând schema de personal cu 4 locuri, astfel încât să se poată lucra în ture. Momentan sunt 10 medici”, a spus dr. Octavian Mazilu.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare